2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Biztonságban a körforgalomban

2016. december 02. péntek, 18:12
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Hatalmas forgalmat vezet le a botfai elágazóban megépült körforgalmi csomópont, ami biztonságosabbá teszi a közlekedést naponta átlagban megforduló hatezer személy- és teherautó számára. A mintegy másfél milliárdos költségvetésű beruházás során megújították a 74-es főút zalaegerszegi haranglábas körforgalomig vezető szakaszát is.

A sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy az év elején 2,6 milliárd forintnyi értékű útfejlesztésre kapott lehetőséget Zalaegerszeg. Ennek részeként épült meg a botfai körforgalom, kiszélesítették MOL csomópontot, ahol megnövelték a jobbra kanyarodó sáv hosszát, valamint az érintett öt kilométeres útszakaszt teljesen felújították a haranglábas körforgalmig. A beruházás másfélmilliárd forintba került, melyből 400 millió forintot a botfai körforgalom megépítése vitt el. Az útfejlesztési projekt Zalaegerszeg térségét is érinti azáltal, hogy az eléggé veszélyes nagypáli kereszteződést járműosztályozós csomóponttá alakítják át. Itt még tartanak a munkálatok, melyek jövő év tavaszára fejeződnek be.

Felújították a 74-es főút Zalaegerszeg előtti szakaszát

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy a botfai körforgalom kialakítását a baleseti veszély csökkentése indokolta. A kereszteződés által érintett útszakaszon ugyanis naponta átlagosan 6200 személy- és teherautó haladt át. Az építkezés öt hónapig tartott forgalomlezárás nélkül, odafigyelve minden körülményre, melynek köszönhetően nem történt baleset.

A 74-es főút Bak–Zalaegerszeg közötti szakasza a város első elkerülő szakasza, ami még az 1970-es évek elején épült – fűzte hozzá az elhangzottakhoz Schlemmer Tamás. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. osztályvezetője felidézte, hogy ezen az útszakaszon az elmúlt évtizedekben több súlyos, nem egyszer halálos baleset történt, ezért is döntöttek a botfai elágazónál a körforgalom megépítése mellett. A csomópont biztonságát közvilágítás is szolgája, a gyalogosok védelmét pedig járda.

Gecse Péter, alpolgármester, Botfa, Besenyő, Páterdomb településrészi önkormányzati képviselője kiemelte, az itt élők kívánsága teljesült a beruházással, ami a közlekedésbiztonság javítása mellett a déli városrészek megközelítését is jelentősen könnyebbé teszi.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK