2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Csatornakiváltás és úthelyreállítás

2023. augusztus 11. péntek, 13:47
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az új szennyvízcsatorna létesítését követően az útburkolat félpályás helyreállítása is megtörtént a közelmúltban a külső kórházhoz vezető Dr. Jancsó Benedek utcában.

Középen Szak Tibor és Németh Gábor

Zalaegerszeg pózvai városrészében nem ez az első ilyen beruházás, hiszen az elmúlt években a Pózva és a Vasút utcákban hajtottak végre közműfejlesztést a szennyvízhálózat valamint az ivóvízhálózat rekonstrukciójával, melyet követően az útburkolatot is helyreállították előbb félpálya majd teljes szélességben. Németh Gábor önkormányzati képviselő említette meg ezt előzményként. Mint mondta, ennek folytatásaként korszerűsítették a szennyvízrendszert a Dr. Jancsó Benedek utcában is. A tavaly novemberben megkezdett munkálatok során közel 400 méter hosszban új gerinccsatornát, illetve bekötőcsatornát fektettek le, valamint 15 betonaknát építettek. A beruházás egyik eleme volt az önkormányzat nyertes KEHOP-pályázatában érintett 28 helyszínnek. A rekonstrukció költsége bruttó 56 millió forintot tett ki, melyben 30 százalék volt az önerő. A felbontott útburkolat félpályás helyreállítását idén tavasszal végezték el.

Az elöregedett rendszer miatti csőtörések állandó problémát okoztak, hiszen a régi szennyvízcsatorna még azbesztcementből, illetve betoncsőből épült. Nyomvonala magánterületeket is érintett, így a rossz állapota mellett, annak közterületre történő kihelyezése is indokolta a csatorna kiváltását. Az új szennyvízcsatorna PVC csőből készült, melynek vízszállító kapacitása jóval kedvezőbb a korábbinál. A projekt műszaki átadás-átvételi eljárására idén júliusban került sor, tette hozzá Szak Tibor, az út- és közműépítési csoport vezetője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK