2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Cserszegtomaj: Falunapi vigasság

2019. május 02. csütörtök, 12:00
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Az általános iskolában tartott VI. Cserszegtomaji pálinkamustrával vette kezdetét április utolsó péntekjén a nagyközségi falunap. Az Európa tér fölötti sportpályán fölállított rendezvénysátor körül szombaton több százan jöttek össze egy közös ebédre, beszélgetésre, könnyed kikapcsolódásra.

A gyerekek kedvét, íjászat, légvár, ringlis, arcfestés, játszóház, karate bemutató, kötélugró ifjak által előadott műsor és gyermekkoncert is kereste. Komoróczi Lajos pálinkász vezetésével nyolc magánfőző 31 féle házi párlatról is ítéletet mondott a kétfős bírálóbizottság. Az ítészek birs, japán és Vilmos-körte, szilva, nyári alma, kajszibarack, som, földieper szőlő, szeder, cseresznye, sárgadinnye, bodzabogyó, bodzavirág, otelló, kékszőlő söprő pálinkát is megkóstoltak, de Cserszegtomaj legfinomabb pálinkájává Bajusz László: Izabelláját választották. 

A főzőverseny ízmestere az „office team” lett. Pálfiné Ciklin Gabriella mesterséf, Sinkovics Béla étteremfőnök és Szeles András alpolgármester zsűritagként kóstolta végig a 18 csapat által leadott pörkölteket.  A rendezvénysátor nagyszínpadán Bartha Gábor köszöntötte a megjelenteket, majd egymást váltották a fellépő csoportok. Szerepeltek a Pipacs Óvoda-bölcsőde versenygyőztes apróságai „Cserszegtomaj csillagai”. Fellépett az Original Lustige Senioren kórus, a helyi zumba csoport, a Fűszeres Gyermek Néptáncegyüttes, az Aranykorúak nyugdíjas klub és a Tátika népdalkör. Orosz Zoltán harmonikaművészt barátai György Mihály gitárművész és Lattmann Béla basszusgitár művész kísérték. Mielőtt a Chili együttes az esti báli zenét elkezdte játszani, még Csocsesz is bemutatta mulatós műsorát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK