2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkészült a Zóna épületének színezése

2017. december 15. péntek, 13:40
Szerző és fotó: Antal Lívia
Közel 50 százalékos készültségnél tart a kormányhivatalként újraéledő volt Zóna-étterem felújítása Zalaegerszegen, ahol hamarosan elbontják az állványokat, mely által látható lesz az épület már kész színezése.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, hogy miután a város átadta az épület az államnak, a július 5-én induló felújítás már egy állami tulajdonú épületben kezdődhetett meg. Ez azért különösen fontos, mert a Zala Megyei Kormányhivatal csak így tudott pénzt szerezni az enyészetnek kitett, helyi védettség alatt álló épület rekonstrukciójára. A kormány 307 millió 681 ezer forint odaítéléséről döntött a költségeket illetően, melynek nagy része állami, míg 45 millió forint KEHOP-os forrás. Ebből cserélték ki már az összes külső nyílászárót, és ebből építik be a napelemeket.

Ütemterv szerint halad a felújítás, jelenleg 46 százalékos készültségi szinten áll. Mivel az épület a Zala árterében fekszik, ezért a munka a tönkrement tartószerkezetek valamint a szigetelés megerősítésével kezdődött. Ezt követték a további munkafázisok, melynek részeként megtörtént az épület színezése. Minden külső munkát igyekeztek a tél beállta előtt elvégezni, hogy a felújítás már csak belül történjen, ahol a nagy belmagasság miatt még egy szintet alakítanak ki. A 2018 tavaszán átadandó épület új funkciókat kap, emeletére az agrártámogatásokért felelős főosztály költözik be, míg földszintjén a város második kormányablakát alakítják ki.

A város emblematikus épületét 1890-ben építette egy földbirtokos, ami volt kávéház, cukrászda, de táncoktatást és színi előadásokat is tartottak benne, beszélt a múltról Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. A 2008-tól üresen álló épület borozóként végezte, rekonstrukciójával azonban egy gyönyörű épülettel gazdagodhat Zalaegerszeg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK