2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felújítják a vizesblokkot a Vásárcsarnokban

2022. február 08. kedd, 15:20
Szerző és fotó: Antal Lívia
Teljesen felújítják a zalaegerszegi Vásárcsarnok emeleti vizesblokkját. A gépészeti rendszereket is érintő munkálatok ideje alatt a Helyi Termelői és Kézműves Piac – Göcseji Tudásközpont épületében lévő vizesblokkot használhatják az árusok és a piacra látogatók.

Horváth István és Böjte Sándor Zsolt

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő elmondta, hogy az 1969-ben átadott fedett árusítóhelyet 1996-ban újították fel gépészetileg, 2002-ben vízszigeteléssel látták el a lapos tetőt, majd 2014-ben részlegesen modernizálták az épületet a Komplex belvárosi rehabilitációs program keretében. Az emeleti 50 négyzetméteres vizesblokkban komolyabb felújítás nem történt. A február 14-vel kezdődő munkálatokkal ezen változtatnak: új gépészeti, villamosszerelési és szakipari szerkezetekkel és burkolatokkal teljesen átépítik a mosdót. A piacot nagyon sokan látogatják, ezért érezték fontosnak, hogy az itt dolgozóknak és az ide látogatóknak normális körülményeket biztosítsanak. A várhatóan március végére befejeződő rekonstrukcióra a város önkormányzata bruttó 22,5 millió forintot fordít.

Horváth István, a Vásárcsarnok igazgatója a részletekről elmondta, hogy a vizesblokk teljes területén kicserélik az elavult víz- és szennyvízhálózatot. Megújítják a villamos hálózatot is, továbbá új szellőzőrendszert és nyílászárókat építenek be. A női szakaszon három WC és három mosdó, míg a férfi szakaszon két WC, három piszoár és három mosdó lesz. A belső tér átrendezésével egy személyzeti WC-t és egy takarítóhelyiséget is kialakítanak. Mint mondta, a modern szaniter berendezések kiválasztásánál fontos szempont volt a törésbiztosság is. Az illemhely bejáratához a jelenlegihez hasonló működésű félautomata be- és kiléptető kaput helyeznek el. A belépés fizetőautomatával történik, a kilépés pedig mechanikus egyirányú lengőkapuval. A Vásárcsarnok vizesblokkjának felújításával igyekeznek modern és elvárható körülményeket teremteni, egyúttal felzárkózni az új termelői piac épületének színvonalához.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK