2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ideiglenes ravatalozó épül

2020. október 15. csütörtök, 18:18
Szerző és fotó: Antal Lívia
Hamarosan megkezdik a zalaegerszegi Göcseji úti temető ravatalozójának felújítását, ami egy jubileumhoz is kapcsolódik, hiszen a sírkertet 1920-ban, éppen száz évvel ezelőtt nyitották meg. A munkálatok a szertartásokat nem befolyásolják, az elhunytak búcsúztatása egy ideiglenes ravatalozóban történik majd.

A meglévőt pedig felújítják a Göcseji úti temetőben

Bali Zoltán és Horváth István a sajtótájékoztatón

Bali Zoltán alpolgármester elmondta, hogy a Göcseji úti temető ravatalozójának rekonstrukciója része a Modern városok program városrehabilitációt szogáló fejlesztéseinek. Ennek keretében valósul meg többek között a Göcseji Múzeum, a Mária Magdolna Plébániatemplom, a Mérlegház, valamint a volt Kiszöv székház felújítása.

A közbeszerzési eljárás sikeresen lezajlott, a munkaterületet átadták a kivitelezést végző nyertes zalaegerszegi konzorciumnak. A bruttó 310 millió forintos beruházás során nemcsak a ravatalozó újul meg, hanem annak környezete is a temető Göcseji úti főbejáratától. Új virágárusító pavilont és kaput építenek, a meglévő sétányt újra térkövezik egészen a leendő új ravatalozóig. Mivel a jövő év júliusáig kitart a kivitelezés, a temetkezési szertartások lebonyolításához ideiglenes ravatalozót építenek. A kegyeleti szempontok figyelembevétele elvárás a kivitelezővel szemben, úgy kell megoldania az építkezést, hogy a temető látogatása is biztosított legyen.

Horváth István, a kegyeleti ágazatot is működtető Városgazdálkodási Kft. igazgatója fontosnak nevezte, hogy az idén százéves temető ravatalozója megújulhat. Hozzátette, a búcsúztatási szertartások zavartalan lefolytatása érdekében még a bontási munkálatok előtt megépül az ideiglenes ravatalozó. A temetéseknek keddtől péntekig 8.30 órától adnak helyet. A munkavégzés és a közlekedés biztonsága érdekében a főbejáratot lezárják mind a gyalogos, mind a gépkocsiforgalom elől. A temetőbe az oldal- és a hátsó bejáratokon keresztül lehet bejutni. Mindenszentek közeledtével egyre több látogató várható. Türelmet és megértést kérnek a lakosságtól. A balesetek elkerülése érdekében óvatosan közlekedjenek a temetőben, és kerüljék ki a kivitelezés miatt lezárt területeket, hívta fel a figyelmet az igazgató.

A főbejárattól nem messze, a meglévő sétányon létesül az ideiglenes ravatalozó. A viszonylag magas faszerkezetű építmény 24 négyzetméter alapterületű lesz, és észak-dél irányban nyitott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK