2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Járdafelújítás a Bethlen Gábor utcában

2023. augusztus 05. szombat, 16:10
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Bethlen Gábor utca Kinizsi Pál és a Bíró Márton utcák közötti szakaszán, tavaly az északi oldali járda, a közelmúltban pedig a déli oldali gyalogos úttest rekonstrukcióját végeztette el Zalaegerszeg önkormányzata.

Szabó János és dr. Káldi Dávid

Az összesen 9,2 millió forintba kerülő két beruházás az arányos városfejlesztés jegyében valósult meg, mert minden városrész egyaránt fontos, hangsúlyozta dr. Káldi Dávid, a térség önkormányzati képviselője. Hasonlóképpen a lakosság igényeinek figyelembe vétele, amit itt, a Bethlen Gábor utcában is szem előtt tartottak. Nemcsak a töredezett járdaburkolat, de a nem megfelelő alépítmény is hagyott maga után jócskán kívánnivalót. Az északi oldali járda a parkolás miatt is károsodott. Mindkét oldalon az elbontást követően új alépítményt építettek, erre terítették a betonaljzatot, majd záró rétegként négy centiméter vastagságban az aszfaltot.

Az északi oldali járdánál új csapadékvíz-elvezető vályúkat építettek be, illetve mindkét oldalon kerti szegélyt. Az északi járdát több mint 122 méter hosszban újították fel 6,5 millió forintból, míg a déli szakaszt több mint 70 méteren 2,7 millió forintból. A Zala-Müllex Kft. végezte a kivitelezéseket, amelyek költségeit az önkormányzat saját erőből biztosította.

A sajtóbejáráson részt vett Szabó János, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának közútkezelő szakreferense.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK