2020.11.25., szerda - KatalinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kevesebben vannak az utcákon

2020. április 02. csütörtök, 13:57
Szerző és fotó: Antal Lívia
Címkék:
A zalai lakosok fegyelmezetten tartják be az új szabályokat, derül ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre adott válaszából. A kijárási korlátozás betartásának megyei ellenőrzéséről, tapasztalatairól április 2-án a következő közleményt juttatták el a ZalaMédia szerkesztőségéhez.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendelet 3. §-a alapján a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. Az alapos indokokat a kormányrendelet 4. §-a tartalmazza, a korlátozó intézkedések betartását pedig a rendőrség ellenőrzi.

Összességében megállapítható, hogy a korlátozó intézkedések bevezetése óta kevesebben vannak az utcákon, a zalai lakosok fegyelmezetten betartják az új szabályokat, szolidaritást mutatnak. Megértik, hogy az új rendszabályok a lakosság egészsége védelmének érdekében kerültek bevezetésre.

Akik a kormányrendeletben meghatározottakat nem tartják be, azokkal szemben az eset súlyától függően a rendőrök figyelmeztetést, vagy helyszínbírságot alkalmaznak, vagy szabálysértési eljárást kezdeményeznek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK