2024.06.12., szerda - VillőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Körforgalom és kerékpárút is épül

2022. június 24. péntek, 18:30
Szerző és fotó: Antal Lívia
A járműosztályozós csomópont átépítésével körforgalmat alakítanak ki a Kispáli út és a 76-os főút kereszteződésében az Ipari területeket feltáró utak kialakítása Zalaegerszegen című TOP-projekt keretében. Az új közlekedési csomópont és a csatlakozó útmunkálatok várhatóan az év végére készülnek el.

Kispáli út és a 76-os főút kereszteződésében

Oláh Gábor, Vigh László, Balaicz Zoltán és Németh Gábor

Balaicz Zoltán polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón felidézte azokat a beruházásokat, amelyek az északi ipari park bővítését illetve megközelítésének javítását szolgálták az elmúlt időszakban. Mint mondta, ilyen volt a Kispáli út felújítása, amit 2020-ban készült el 227 millió forintból. Mint fogalmazott, ennek folytatása a mostani projekt, amelyben több mint 660 millió forintos ráfordítással körforgalom épül a Kispáli út és a 76-os főút kereszteződésében, illetve kerékpárút a Zalaegerszeg–Kispáli bekötőúton. A beruházással biztonságossá válik az északi ipari park megközelítése, melynek fejlődéséhez, bővüléséhez nagymértékben hozzájárul a járműipari tesztpálya és a körülötte kialakuló gazdasági ökoszisztéma.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy a járműipari tesztpályán mintegy 20 milliárd forintos költséggel építik az utolsó elemet, a nagysebességű tesztekre alkalmas ovális pályát, amely 50 százalékos készültségen áll. Hozzátette, a tesztpályát folyamatosan igénybe veszik a járműiparban érdekelt világcégek. Bejelentette, hogy a Rheinmetall 25 ezer négyzetméteres harcjárműgyára elkészült, július elején lesz a műszaki átadása. Az osztrák AVL felépült autóipari fejlesztőközpontjában már a beköltözésnél tartanak.

Németh Gábor önkormányzati képviselő azt mondta, az északi ipari parkban gombamódra nőnek ki az egyes gyáregységek, irodaházak, ami a forgalom növekedését is magával hozta. A megépülő körforgalom és kerékpárút biztonságossá teszi a közlekedést nemcsak az ott dolgozók, de a ságodi településrészen élők számára is.

Oláh Gábor, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója az elhangzottakhoz azt tette hozzá, hogy a közlekedésbiztonságot szolgáló beruházást az ipari park nagymértékű fejlődése tette indokolttá.

A körforgalmat illetve a ságodi utca végpontjától a Barényi Béla utca csatlakozásáig létesülő kerékpárutat is közvilágítással látják el. Felújítják a Zalaegerszeg–Kispáli bekötőutat, ahol és a körforgalmi csomópontban a csapadékvíz-elvezetést is kiépítik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK