2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Korszerűvé és biztonságossá vált

2023. július 21. péntek, 16:24
Szerző és fotó: Antal Lívia
Elkészült a Lentikápolna és Zalabaksa közti, Kerkabarabáson átvezető út 2,4 kilométeres szakaszának rekonstrukciója. Több mint 500 millió forintos költségét a Területi Operatív Programból biztosította Magyar Közút Zrt. Zala Vármegyei Igazgatósága.

Útrekonstrukció több mint félmilliárdból

A 2,4 kilométeren teljesen újjáépítették pályaszerkezetet remix technológiával, majd az így megerősített alapot aszfaltozták le két rétegben. A felújított szakasz mellett új vízelvezető rendszert építettek ki, mondta el a kivitelezés műszaki tartalmáról Mórocz József, a Magyar Közút zalai igazgatója. Kiemelte, a beruházásnak köszönhetően Kerkabarabáson élők korszerű bekötőúton közlekedhetnek Lentikápolna, illetve Lenti irányába.

A 350 lelkes község régóta vágyott erre a fejlesztésre, tette hozzá Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos. A töredezett burkolatú út felújítását a balesetveszély miatt kérték a lakosok. Ezen az úton, a 86-os főútról lehajtva sokan közlekednek. A helyiek is gyakran használják, hiszen a Kerkabarabáson átvezető szakasz mellett van a temető és templom. A két buszmegálló miatt is forgalmas ez az út, amelynek rekonstrukciójával a gyalogos közlekedés is biztonságosabbá vált a településen.

Hasonlóképpen vélekedett Paál István, Kerkabarabás polgármestere. A Magyar Közút fenntartásában lévő út belterületen vezet. Örömét fejezte ki, hogy a két autóbuszöböl is megújulhatott. A temetőnek pedig két parkolója lett azáltal, hogy a kavicsos útpadka kiszélesítésével új parkolósáv létesült. Az új úton nemcsak autóval, de kerékpárral is biztonságosan lehet eljutni Lentibe.

Zalabaksa felé, a 86-os főútra vezetően felújításra vár egy 1,2 kilométeres szakasz, amelynek rekonstrukcióját a Területi Operatív Plusz Program keretében tervezi a Magyar Közút Zrt. Zala Vármegyei Igazgatósága, hangzott el az út átadásán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK