2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közmű-rekonstrukció a Vizslaparki úton

2023. augusztus 04. péntek, 15:17
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megkezdték a szennyvíz- és az ivóvízvezeték rekonstrukcióját a Vizslaparki út Kisfaludy Sándor utcai kereszteződésében, amely a Vizslaparki út 7. számú ingatlanig tart. Maga a helyszín Zalaegerszeg legmélyebb pontja, amely folyamatosan terhelt talajvízzel. A vezetékek elhasználtsága mellett ez is indoka a közművek cseréjének.

Új ivóvíz- és szennyvíz-gerincvezetéket fektetnek le

Jobbról Bali Zoltán és Somlai Péter

2019-ben a Vizsla-sétány kialakításakor a szennyvízvezeték egy részét a járda alól kivezették az útpálya alá. Ezt követőn döntöttek a Vizslaparki út alatt lévő erősen korrodált 53 éves szennyvíz- valamint az 57 éves ivóvízvezeték szakaszos cseréjéről, idézte fel az előzményeket Bali Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. A terveket 2020-ban el is készítették. A megvalósítás lehetőségét 2022-ben a város önkormányzata által a KEHOP-on elnyert 1,7 milliárd forint hozta közelebb. A projekt 28 munkát tartalmaz, amelynek egyike a Vizslaparki út érintett szakaszán megkezdett közmű-rekonstrukció. Bekerülési költsége összesen 42,9 millió forint, amelyben 70 százalékot tesz ki az európai uniós támogatás, míg 30 százalékot az önkormányzati önerő. A kivitelezést a nyomvonalas helyreállítással együtt szeptember elejére fejezik be. Az út teljes szélességű aszfaltozását a tervek szerint jövő tavasszal végzik el. Addig kérik a lakosság türelmét, húzta alá az alpolgármester.

A szennyvíz-gerincvezeték 136 méter hosszban, míg az ivóvíz-gerincvezetéket 103 méter hosszban cserélik újra, emellett hat-hat bekötést is elvégeznek, tette hozzá Somlai Péter közmű- és mélyépítő szakreferens. A szennyvízvezeték esetében nemcsak anyaga használódott el az ötven év alatt, hanem a csövek is elmozdultak a talajmozgások miatt. Gyakoriak voltak a dugulások, a vízvezetéken pedig a csőtörések. A rekonstrukcióval ezek a problémák megszűnnek, amellyel mind az ivóvízellátás, mind a szennyvízelvezetés biztonságossá válik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK