2024.04.14., vasárnap - TiborZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közműépítés és útfelújítás

2021. május 14. péntek, 17:34
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Kiscsarit utcában tavaly tavasszal az E.ON Gázhálózati Zrt. 225 méter új gázvezetéket épített ki, melyet követően az úttest teljes pályás aszfaltozását is elvégezte. Lakossági kérésre idén az önkormányzat beruházásában újabb 200 méteres szakasz kaphatott új aszfaltréteget a Kiscsarit utcában az Ebergényi bekötőút és a Vass Lajos utca között.

A zalaegerszegi Kiscsarit és a Szívhegyi utcákban

Vigh László, Balaicz Zoltán, Szilasi Gábor és Pethő István kivitelező a Kiscsarit utcában

Balaicz Zoltán polgármester az átadáson elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben korábban önálló falvak váltak Zalaegerszeg részévé, amelynek különleges településszerkezetét köszönheti a zalai megyeszékhely. Az arányos városfejlesztés ezekre a városrészekre is kiterjed, melynek keretében az Ebergényben található Kiscsarit utcában 7,5 millió forintot fordítottak a kért útszakasz rekonstrukciójára. Ezt megelőzően több mint 10 millió forintos beruházásban a szolgáltató kiépítette egy szakaszon az eddig hiányzó közművet, majd helyreállította az úttestet.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos úgy fogalmazott, Zalaegerszeg egyik legszebb és legmagasabb pontján (272 méter tengerszint feletti magasság) megvalósult beruházás azt jelzi, hogy a városvezetésnek minden lakó számít. Az út rekonstrukciója a balesetmentes közlekedést is szolgálja.

Szilasi Gábor, a városrész önkormányzati képviselője azt mondta, a szolgáltató és a kivitelező, a helyi Hadnagy és Társa Kft. minőségi munkát végzett. A Kiscsarit utca Ebergény harmadik leghosszabb utcája, ahol a közműkiépítés és a mintegy 500 méteren megtörtént útfelújítás közel 110 lakos életét teszi komfortosabbá. Az itt élők kérésének eleget téve, jövőre is folytatják az ebergényi városrész fejlesztését.

A Kiscsarit utcában építkező Göndics László köszönetét fejezte ki a városrész képviselőjének a kért, nagyon rossz állapotú útszakasz rekonstrukciójáért, ami így már csatlakozhat a szolgáltató által korábban felújított útszakaszhoz. Nyári itt-tartózkodásukat egész évire kívánják felváltani, ezért építteti át lakóházzá a birtokán lévő gazdasági épületet, ami miatt a gáz bevezetése is fontos volt családja és az itt élők számára.

Szilasi Gábor és Szak Tibor, az út- és közműépítési csoport vezetője a Szívhegyi utcában

Az E.ON Gázhálózati Zrt. 40 millió forintos beruházásában befejezéséhez közeledik a gázhálózat rekonstrukciója és az úttest félpályás helyreállítása a Szívhegyi út elején. Ezzel kapcsolatban Szilasi Gábor elmondta, bár fennakadást okoztak a munkálatok, amit a szolgáltató úgy végzett, hogy ne kerüljön sor útlezárásra. Választókerületében történő további fejlesztésekről elmondta, hogy a Landorhegyi út 18. számú társasháznál hat parkolóhelyet alakítanak ki a nyáron, Landorhegyi 34. szám előtt pedig hamarosan befejezik a négy parkolóhely kiépítését. A környéken később egy új nagyparkolót is létesítenek a Kovács Károly városépítő program keretében, amelyben idén befejeződik a Hársas utca felújítása, valamint megkezdődik a Budai-völgy és a Majori utca rekonstrukciója. A Cédrus utca újraaszfaltozása a lakók anyagi hozzájárulásával valósulhat meg idén. Megemlítette továbbá, hogy lakossági kérésre két forgalomcsillapító küszöböt telepítettek a közelmúltban a Gálafej és Csáfordi utcákban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK