2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megszépült a VMK előtti tér

2020. május 21. csütörtök, 17:52
Szerző: V.Zs.; Fotó: -pP-
Makovecz Tamás, a landorhegyi városrész önkormányzati képviselője örömmel számolt be lapunknak arról, hogy a VMK előtti tér megújulásáért végzett több éves, kitartó munka eredményt hozott. Elkészült a tér, és mindenki számára látogatható.

A VMK előtti tér átépítése tavaly nyáron kezdődött és a munkálatokkal együtt szennyvíz-rekonstrukció is zajlott. A beruházás összköltsége bruttó 308 millió forint volt. A téren 1624 négyzetméter Friedl gyártmányú térkövet építettek be.

Az ide telepített utcabútorok, világítótestek, útjelző-és lakossági hirdetőtáblák forma-és színvilága egymással harmonizál, az egységes arculat és rendezettség megteremtése érdekében. A téren felhasznált építőanyagok esetében a természetes anyagokhoz közel álló natúr és nyers színek dominálnak. A parkolás szabályozása miatt a Landorhegyi út nyugati oldalán tíz férőhelyes térkő burkolatú parkolót alakítottak ki.

- A harmincnyolc éve megépült VMK, és a tér számtalan találkozás, rendezvény, nosztalgikus, romantikus és emlékezetes pillanat helyszíne volt, amely az elmúlt években a rendkívül rossz műszaki állapotának köszönhetően elvesztette korábbi varázsát – mondja Makovecz Tamás és hozzáteszi: reméli, hogy Zalaegerszeg lakói ismét felfedezik a városrésznek ezt a részét és ismét igazi közösségi térré alakulhat a megújult, megszépült terület.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK