2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújult a Rákóczi-szobor környezete

2022. február 17. csütörtök, 20:49
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Kovács Károly Városépítő Program keretében megújult a Rákóczi-szobor környezete. Mint ismert, a fejedelem mellszobrát 2020-ban avatták fel a róla elnevezett utca egyik kiszélesedő részén.

Nagyobb zöldfelület, padokkal

A szobor körüli tér rendbetétele már az avatáskor megfogalmazódott, a kivitelezési munkákat 2021 őszén kezdték el a szakemberek. A felújítás év elejére elkészült. A helyszíni sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta: az arányos városfejlesztés keretében arra törekednek, hogy minden városrészben utak, terek, járdák újuljanak meg, illetve, hogy legyenek olyan közösségi terek, ahol az ott élők találkozhatnak, beszélgethetnek.

A Rákóczi-szobor környezete 17,5 millió forintból újult meg. Az egyenetlen lejtésű, rossz vízelvezetésű régi járda és burkolat elbontásra került, helyére új hengerelt aszfalt- és térkőburkolat épült. Megoldották a csapadékvíz megfelelő elvezetését, továbbá nagyobb zöldfelületet kapott szobor körüli terület. Az alkotás mellé padokat is kihelyeztek.

A tiszta, rendezett városkép a potenciális befektetők miatt is fontos – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. Hozzátette: egyáltalán nem mindegy, hogy milyen látvány fogadja a városba érkező üzletembereket. Az első benyomás e terén is lényeges.

A városrész önkormányzati képviselője, Böjte Sándor Zsolt elmondta: a fejlesztéseknek célja az is, hogy a belvárost kicsit „kihúzzák” és a Kossuth utca - Deák tér vonalon túl minél több olyan közösségi tér jöjjön létre, amit szívesen használnak az ott élők. A Rákóczi-szobor előtti útszakaszon időközben kerékpárút is létesült, így a térre kihelyezett padokon a biciklisek is megpihenhetnek; most már egy megújult környezetben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK