2020.08.13., csütörtök - IpolyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Milyen legyen az új buszközlekedés?

2016. július 25. hétfő, 16:05
Szerző: Antal Lívia
Zalaegerszeg megújuló buszközlekedéséről tartanak lakossági fórumot július 28-án 18 órától és augusztus 2-án 19 órától a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Lakossági fórum július 28-án és augusztus 2-án

A város buszközlekedése szakértők bevonásával átalakítás előtt áll. A budapesti Mobilissimus Kft. munkatársainak segítségével újragondoljuk a város buszközlekedését, a hálózatot és a menetrendi struktúrát, mivel a jelenlegi szolgáltatás már nem kielégítő, ezt egyértelműen jelzi az is, hogy az elmúlt időszakban nagyon sok panasz érkezett önkormányzatunkhoz ezzel kapcsolatban – közölte a zalai megyeszékhely alpolgármestere sajtótájékoztatóján. Gecse Péter kiemelte, fontosnak tartják, hogy javuljon az autóbusz-közlekedés színvonala, hogy környezet- és utasbarát megoldások alkalmazásával jobb, egyszerűbb legyen a közösségi közlekedés Zalaegerszegen.

Az átalakítás révén közvetlen, átszállás nélküli kapcsolatot teremtenek a nagyobb városrészek között, bevonva a közlekedésbe az eddig nem, vagy csak időszakosan kiszolgált területeket. Annak érdekében, hogy az új hálózat és a menetrend minél inkább megfeleljen az utasok igényeinek, és elősegítse a munkába járók közlekedését, a tervezési folyamat során a helyi foglalkoztatók és a lakosság szempontjait is figyelembe veszik a tervezők. – Miután az év végén lejár az Északnyugat-dunántúli Közlekedési Központtal (ÁNYKK) meglévő kétéves szerződés, az önkormányzat időben igyekszik elvégezni a szükséges módosításokat.

Célunk, hogy a hagyományokat tiszteletben tartó, mégis, jelentősen megújuló hálózat és menetrend révén vonzóbb legyen a városi buszközlekedés valamennyiünk számára. A készülő új hálózat és a menetrend kapcsán, a májusi találkozó folytatásaként, újabb lakossági fórumra invitáljuk a zalaegerszegieket és minden érdeklődőt. A fórumot két időpontban rendezzük meg: július 28-án, csütörtökön 18 órától és augusztus 2-án, kedden 19 órától a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, ahol részleteiben is bárki megismerheti a terveket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK