2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nemcsak a virágokról, a fenntarthatóságról is szól

2019. július 31. szerda, 18:24
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: pP; N.N.
Immár 26. alkalommal rendezték meg a „Virágos Magyarország” környezetszépítő versenyt, amelyre ezúttal 333 hazai település nevezett be. Keszthely önkormányzata ebben az évben 25. alkalommal indult a településdekorációs versengésen. A város az elmúlt negyed évszázadban többször is részesült rangos elismerésben és díjazásban.

A szakemberekből álló bírálóbizottság, Laczkó Mária főkertész vezetésével július derekán tartotta meg szemléjét, és értékelte a város felkészülését egy összetett szempontrendszer alapján.

Virágos Magyarországért - Keszthelyen is zsűriztek

A „Virágos Magyarország” verseny nemcsak a virágokról, hanem a település zöldfelületeinek minőségéről, a fenntarthatóságról, a környezettudatos módszerekről, a lakosság, a civil szervezetek közösségi részvételéről és helytállásáról is szól. A polgármesteri köszöntést követően a bizottság a Városházán vetített képes bemutató keretében kapott tájékoztatást a helyben folyó, zöldfelületetekkel kapcsolatos munkákról, a város képét érintő fejlesztési programokról. Bemutatásra került a zöldterület-kezelés gyakorlata, a társadalmi szervezeteknek és a helyi közösségeknek a közterületek fenntartásában végzett hasznos feladatellátása is.

Külön kiemelték a tájékoztatóban a város energetikai korszerűsítésben elért sikereket, köztük a márciusban elnyert Virtuális Erőmű Program energia-hatékony önkormányzata díjat. A szemlebizottság tagjai egyebek mellett megtekintették a Fő teret, a Várkertet valamint a 71-es főút településkapuját. Vizsgálták a közterületek, a Balaton-part, a magánterületek és közúti csomópontok virágosítását, lakóövezeti zöldfelület állapotát, a játszótereket, valamint felkeresték az elmúlt évben felújított Életfa Óvoda Sopron utcai tagóvodáját. A résztvevők tájékoztatást kaptak a Helikon park hamarosan induló fejlesztésének terveiről, valamint a Reischl sörház beruházás részleteiről.

A szemlebizottság szóbeli értékelésében elismerését fejezte ki a közterületek fenntartásával, a környezettudatos beruházásokkal és a város előtt álló fejlesztés terén végzett önkormányzati munkával kapcsolatban. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK