2024.06.19., szerda - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A rügyfakadás ünnepe Gyenesdiáson

2019. április 29. hétfő, 19:08
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában tavaszköszöntő szabadtéri ünnepet tartottak, amelyen főzőverseny, régi korok konyhája, játékos programok, kirándulás, lovas- és íjászbemutató, sodrófahajító és malomkődobó verseny, zene is kínált kikapcsolódást az érdeklődőknek.

A Biztonságosan, Egészségesen Gyenesdiáson (BEGY) program a Föld Napja alkalmából kínált érdekességeket a gyermekeknek, az iskolásoknak. A programok kavalkádja szombaton startolt. A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében zajló rendezvény a III. Szegedi Honvédzászlóalj és a Gyenesdiási Huszárbandérium közös honvédfelvonulásával kezdődött, amire a honvéd- és lovasbemutató tette föl a koronát. A környezetvédelem és a Föld Napja alkalmából a felnőtteket is megcélozták, egyebek mellett botanikai sétával és e-autók bemutatójával.

A vasárnapi zárónapon erdei főzőversenyt tartottak, majd újra szerepet kaptak a huszárok és honvédek egy fegyverzeti parádén. Környezetvédelmi program, népi ételek készítése, a gyerekeknek a Brumi Bandi Band fellépése, sodrófahajító verseny, táncház, zenés tábortűz, körtánc, közös ének is a kirándulók és a vendégek kedvét kereste. A Nagymezőn tartott vasárnapi közös piknik, amin reggeltől estig érdekes műsorokkal, finom ételekkel töltekezett mindenki. A baráti örömünnep délutánján a helyi civil élet képviselői tortával köszöntötték a program szervezőit.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK