2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A Sárkányölő szobra a rendőrség udvarán

2017. április 29. szombat, 19:33
Szerző és fotó: Antal Lívia
A megyei rendőrnap keretében avatták fel a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság felújított és parkosított belső udvarát, valamint az ott elhelyezett Sárkányölő Szent György lovas szobrot.

Az átadási ünnepségen dr. Sipos Gyula rendőrvezérőrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kapitányságvezetője köszöntet mondott a beruházás megvalósításáért, mely a városi rendőrkapitányság ingatlanjainak rendbetételét szolgálta. Kitért arra, hogy a megyei közgyűlés közelmúltbeli ülésén valamint az Országos Rendőr-főkapitányság is kiválóra értékelte a Zala megyei rendőrök 2016. évi teljesítményét, mely eredményben a városi rendőrkapitányság munkája is bent van.

Átadták a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság felújított belső udvarát

Zala megye települései és városai a rend és béke szigetei, a lakosság élet- és vagyonvédelme biztosított a rendőrség által, fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. Szólt arról, hogy a kormány a fejlesztések támogatásával, valamint a jövő évben is várható bérfejlesztéssel segíti a rendőrség munkáját.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere az önkormányzat és a városi rendőrkapitányság kapcsolatát szorosnak és korrektnek nevezte, ami abban is megnyilvánult, hogy a város 13 millió forinttal támogatta a rekonstrukciót. Mint mondta, az udvar és az épületek rendbetételével tovább szépült a város, és külön öröm számára, hogy a munkában zalaegerszegi valamint önkormányzati cégek vettek részt.

Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes felidézte, hogy a régi hepehupás udvaron igencsak balesetveszélyesen lehetett közlekedni. A korábban már tervezett felújításra a közelmúltban nyílt lehetőségük. Közel százmillió forintot fordítottak a parkosításra, a térkövezésre valamint két épület külső rekonstrukciójára. A térköveket nem vásárolták, hanem közmunkaprogram keretében készítették el, ami országosan példaértékű, hangsúlyozta.

A beszédeket követően két hársfát ültettek el, valamint leleplezték a nagykanizsai Tislér Zoltán, címzetes rendőr főtörzszászlós alkotását, Sárkányölő Szent György lovas szobrát.

Érdeklődésünkre elmondta, egyetlen bükkfarönkből faragta ki a szobrot, ami nem képről, hanem saját elképzelése szerint formált meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK