2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Stukkós ház(ak) a Kertvárosban

2023. május 14. vasárnap, 14:36
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.; pP
A zalaegerszegi Kertvárosban készült el a város első stukkóval díszített emeletes háza a Hegyalja utcában. Megállítja az arra járókat a frissen tatarozott épület oldalát díszítő „parasztház” minta. Sőt a szomszédok is kedvet kaptak egy ilyenhez, így már majdnem kész a második díszített ház is.

Parasztház "minta" az emeletes házon

A lakók nevében Horváth Lászlóné idézte fel a folyamatot

- Első lakókként, 1977 óta élünk ebben a házban. Már nagyon indokolt volt a szigetelés javítása, amire most került sor. Ha már így megszépült az épület, Bertalan Péter építész, műszaki ellenőr felvetette, hogy készülhetne a városban elsőként, referenciaként, egy stukkó díszítés, így ingyenesen részesülhettünk ebben a szépségben. Mutatott több változatot és ebből választottunk. Nem mindenkinek tetszett a kép alapján, de amikor elkészült, akkor már mindenkinek. 

- A szomszédság is hamar kedvet kapott.

- Igen, náluk is ugyanaz a cég végzi a felújítást és már náluk is lassan elkészül a stukkó. A járókelők is dicsérik. Feltettem róla képet a közösségi oldalra, nagyon sok jó visszajelzést jött, még Pécsről is. Kicsi aggodalmunk van, mert a ház melletti foci pályán erősen szakadozott a háló, és sok labda landol a mi házfalunkon. Jeleztük a problémát az önkormányzati képviselőnek, ígéretet tett, hogy megoldják, jó lenne minél előbb. 

- Mennyire lesz egyébként időtálló ez a dísz?

- Azt ígérték, hogy háromévente átfestik. Egyébként egy lelkes idős bácsi, Laci bácsi készítette el több hetes munkával, nagyon szépre. 

Lapunk kérdésére Bertalan Péter kivitelező még hozzátette, a Zala Vármegyei Rendőrfőkapitányság Balatoni úti épületére is készült egy rendőr jelvényt mintázó dísz, mely a napokban került közszemlére. 
      

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK