2023.06.08., csütörtök - MedárdZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Több attrakció ingyenes

2022. április 28. csütörtök, 18:43
Szerző és fotó: Antal Lívia
Számos attrakciója ingyen vehető igénybe a zalaegerszegi Alsóerdei Sport- és Élményparknak, amely április 22-én nyílt meg a nagyközönség előtt. Létesítése egy több fejlesztésből álló projekt keretében valósult meg 1,2 milliárd forintból, amelyről projektzáró sajtótájékoztatót tartottak ma.

Projektzáró sajtótájékoztató a sport- és élményparkban

Balaicz Zoltán és Vigh László

Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta, hogy az esős időjárás egyelőre megakadályozta egy nagyszabású ünnepség megtartását, ami nem marad el. Mivel a beruházás kormányzati támogatásból valósult meg, sok vendég jelenlétében szeretnének egy olyan eseményt megrendezni szép időben, ami méltó az Alsóerdei Sport- és Élményparkhoz. Mint mondta, az élménypark a Modern Városok Program valamint a TOP-program által támogatott 5,2 milliárd forintos beruházás-sorozat keretében épült meg. Hátra van még a búslakpusztai sportlőtér bővítése, a TV-torony rekonstrukciója és környezetének rendbetétele, valamint Alsóerdő túraútvonalainak kiépítése.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy a sport- és élménypark számos elemét ingyen használhatja bárki, így a nagy gyermekjátszóteret, a szabadtéri sport edzőparkot, a street workout eszközöket, a senior sporteszközöket, a teqball asztalokat, a rekortán futópályát, a füves sportpályát, a salakos bemelegítő pályát, megadott időpontban a multifunkcionális sportpályát, a kültéri kosárlabdapályákat valamint a KRESZ-parkot, és ingyenes a parkolás is. Fizetős a gokartok bérlése a KRESZ-parkban, és fizetős továbbá az erdei kalandpark, a négy évszakos sípálya valamint az erdei park mellett található mászófal használata.

A polgármester végül kiemelte, hogy a régi napközis tábor helyén egy olyan modern komplexum létesült, ami a szabadtéri mozgás és kikapcsolódás számos lehetőségével várja a zalaegerszegi polgárokat és családokat, de a máshonnét érkezőket is.

Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, az Alsóerdei Sport- és Élménypark egy csoda, ahogy a járműipari tesztpálya vagy a Mindszentyneum is, és még sok ilyen csodát szeretnének létesíteni a városban. Mint mondta, a sport- és élménypark nem csupán a turisták, de a befektetők szempontjából is vonzerővel bír. S mint minden zalaegerszegi fejlesztés, ez is térségi, hiszen a megye más települései lakói számára is nyitva áll. Bejelentette, augusztusra egy kerékpáros túrát szervez. Ennek útvonala az olai templomtól, a nagytemplom és a vasútállomás érintésével a Kertvároson át vezet az élményparkig, ahol egy nagy családi rendezvény várja majd a megérkezőket, illetve az ide látogatókat.    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK