2024.06.19., szerda - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új lakóövezet van kialakulóban

2023. február 19. vasárnap, 15:54
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Ebergényi úton a Kovács Károly Városépítő Program keretében zajlik a víziközmű rekonstrukciója, miközben egy, 29 családi házból álló lakópark létesítése is elkezdődött az egykori zalaegerszegi laktanya területén, magánberuházásban.

Közműfejlesztés és lakópark az Ebergényi úton

Bali Zoltán, Domján István, Balaicz Zoltán és Tiborcz Zoltán a sajtótájékoztatón

Az ivóvíz- valamint a szennyvízhálózat korszerűsítése egy kilométer hosszban valósul meg az Ebergényi utcában, melyet követően helyreállítják a felbontott szakaszt, jelezte Balaicz Zoltán polgármester. Mint mondta, a rendezett utcaképhez a családi házas Babér lakópark is hozzájárul majd, mert a volt laktanya elhanyagolt területéből vesz el egy részt. A polgármester más szempontból is példaértékűnek nevezte a magánberuházást, mert az illeszkedik a város gazdaságfejlesztési koncepciójához azáltal, hogy a Zalaegerszegen munkát vállaló szakemberek lakhatása is megoldottá váljon. Kiemelte továbbá, hogy a volt laktanya helyén több hektár terület vár még hasznosításra. Ebből egy szeletet foglal el majd az egyetemi központ fejlesztése. Egy olyan új zalaegerszegi lakónegyed jön létre, amely lakhatást biztosítva kiszolgálja a város gazdaságfejlesztési beruházásait, hangsúlyozta a polgármester.

Még tartanak a közmű-rekonstrukciós munkálatok az Ebergényi úton

A Babér lakóparkban 29 családi házat építenek fel, ami kifejezett kérése volt a városnak, továbbá az is, minden házhoz két parkoló épüljön, szólt hozzá az elhangzottakhoz Tiborcz Zoltán beruházó. Domján István önkormányzati képviselő úgy vélekedett, a lakópark létesítésével egy elhagyatott terület kap funkciót és szépül meg.

A lakópark látványterve

Az Ebergényi utcában tavaly a szolgáltató beruházásában történt meg a gázvezeték rekonstrukciója a lőtértől a Platán sorig, amelyben a lakópark és a további fejlesztések fogyasztási igényével is számoltak, mondta Bali Zoltán alpolgármester. Mint fogalmazott, a város is készült erre: az ivóvíz- valamint a szennyvízhálózat korszerűsítése április végére fejeződik be. Utána csak nyomvonalas helyreállítás lesz, az úttest teljes pályaszerkezetét a jövő évben újítják fel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK