2021.08.02., hétfő - LehelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új sétány pihenőhelyekkel

2020. október 12. hétfő, 16:51
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP
Látványos szakaszába lépett a Gébárti-tó környezetének fejlesztése. Akik a közelmúltban jártak a tó partján, több újdonsággal is találkozhattak. Mint arról már korábban beszámoltunk, egy TOP-pályázatnak köszönhetően indult meg a beruházás a tavasz folyamán.

Hamarosan körbejárható lesz a Gébárti-tó

A Gébárti-tó rekreációs célú, szabadidős használatát elősegítő infrastruktúrafejlesztési pályázatra közel 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város. A projekt keretében zöldfelület-fejlesztésre, parkosításra, tanösvények kialakítására kerül sor. Az egyik legfőbb cél, hogy körbejárható legyen a tó.

- Már az elmúlt időszakban is nagymértékben fejlődött a Gébárti-tó környezete. Felépült a Boldogasszony-kápolna, bővült a kézművesek háza, vízisport-központ és új játszótér létesült. Ezenkívül felavatásra került a fa sírjel park, a tó pedig immár biztonságosan megközelíthető kerékpárral is – válaszolta érdeklődésünkre Gecse Péter alpolgármester.

Hozzátette: az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy fejlődjön a környék, és hogy körüljárható legyen a tó, ami régi vágya az itt élőknek.

- A nyár folyamán befejeződött a körbejárhatóságot szolgáló sétány első ütemének kivitelezése. A látogatók már használhatják is ezt az új útszakaszt, sőt a sétány mentén pihenőhelyek, esőbeállók létesültek és több utcabútort is elhelyeztünk. A tó körüli sétány építése a következő hónapokban folytatódik, hogy minél előbb meglegyen a teljes kör. A beruházás további részét képező hidak, tanösvény, pihenőstég és csónakkölcsönző megépítése pedig a jövő évben valósulhat meg. Jelenleg a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés zajlik – folytatta az alpolgármester.

Érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy már folyik a gébárti fejlesztés 2. ütemének előkészítése. A tervek szerint ennek részeként újabb játszótéri eszközök létesülnek, felújítják a Hattyú-büfét, de zöldfelület fejlesztésre, valamint újabb utcabútorok kihelyezésére is sor kerül majd. Ezenkívül szeretnék a fejfa park környezetét tovább szépíteni, és egy úgynevezett okos vizesblokkot telepíteni a tó mellé. A fenti fejlesztésekkel egy vonzó turisztikai célponttá kívánják alakítani az 1970-es évek végén – két patak felduzzasztásával – kialakított Gébérti-tavat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK