2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Újabb épületekkel bővül a Kerámia lakópark

2023. július 08. szombat, 15:05
Szerző: ZalaMédia; Fotó: pP
Két újabb épülettömbbel egészülnek ki a zalaegerszegi Kerámia utcában található lakópark meglévő társasházai. A beruházás harmadik üteméről a Magyar építők internetes építészeti portál számolt be.

Cserépkályhagyárból lakópark

A következő időszakban a lakópark C és D épületei készülnek el, ezáltal 30 darab változatos méretű lakás jön létre. A kivitelező vállalat (ZÁÉV Zrt.) honlapján hangsúlyozzák: a zalai város központi részében a lakópark kedvező infrastrukturális ellátottsággal bír. Ennek megfelelően élelmiszerbolt, bevásárló központ, játszótér, kulturális- és közigazgatási intézmények  is találhatók a közelben.

Látványterv (Forrás: zaev.hu)

A két épülettömb 3 emeletes lesz, alagsori teremgarázzsal és magasföldszinttel kialakítva. A lépcsőházakban emeletenként 4 darab, két égtájolású, változatos méretű lakás, a C épület negyedik emeletén pedig 2 darab, három égtájolású, nagyobb alapterületű, úgynevezett penthouse lakás létesül. (Ezek jellemzője a magas mennyezet és a nagy mennyezeti ablakok, a hatalmas kültéri terasz, a prémium kivitelezés és a szép kilátás). A két új épület között a közös behajtású garázsszint felett tetőterasz és tetőkert is létesül.

A Kerámia lakópark első házai  2018-ban épültek fel, az ötvenes évek elején létesült, Zalaegerszegi Cserépkályhagyártó Vállalat egykori helyén. Azt megelőzően a kerámiagyár területe hosszú évekig üresen állt, mert nem sikerült új funkciót találni a szebb napokat látott létesítménynek, így az üzem csarnokait lebontották. A 2000-es évek elején több elképzelés is volt a telek hasznosítására, beépítésére (lakások, üzletek, parkoló), de sokáig nem történt semmi. 2018-tól aztán - a vele szomszédos volt Color ruhagyár területét is beleértve - egy új belvárosi lakóövezet kezdett itt kialakulni.

Forrás:

https://www.zaev.hu/hu/hirek/keramia-lakopark-iii-utem-epitese-zalaegerszegen?fbclid=IwAR0XcX1Q46LmeWeM54Fgtsz8gZkATy2uxsctVEQGRy31ooUcLvbqtSxeRGo

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2023/07/a-zalaegerszegi-varoskozpont-kozeleben-epit-lakoparkot-a-zaev

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK