Vezető hírek
Vendéglátás korlátozott keretek között
- Felmérjük a lehetőségeket, kísérletezünk, gondolkodunk, hogy hogyan lehet biztonságosan üzemelni úgy, hogy közben a vendégek is jól érezzék magukat és a lehető legjobb kiszolgálásban részesüljenek – válaszolta kérdésünkre Tőke Erik, a Díszpinty Gasztrobár tulajdonosa.
Megnyíltak a teraszok, kerthelyiségek
Mint mesélte, az összes vendéglátót és kereskedőt próbára tette az elmúlt időszak. Szerencsések voltak azok, akik hozzájuk hasonlóan házhozszállítással enyhíteni tudtak valamelyest a kieső bevételeken. Jórészt a törzsvendégek rendeltek tőlük, bár egy-két új kuncsaft is megjelent. Mindez így is töredéke az ebben az időszakban megszokott bevételüknek, de hasonlókról számoltak be más vendéglátós ismerősei is – fogalmazott.
Hogy mi lesz az enyhítést és az óvatos nyitást követően?
- Mint az a városban járva jól látszik, nagyon sok hely kinyitott, de sajnos olyanokról is hallunk, akik nem tudják folytatni a vendéglátást. Akik most hozzánk hasonlóan vállalták azt, hogy a teraszon, kerthelyiségben fogadják a vendégeket, azok az előírásoknak megfelelően rendezték át a területet. Kevesebb asztallal, nagyobb térközökkel, így összességében kevesebb vendéggel kell számolni. A szűkösebb lehetőségek miatt célszerű időben asztalt foglalni.
Persze mindezt befolyásolja az időjárás is, hiszen ha több napon át esős, hűvös idő van, akkor a szabadtéri vendéglátás nem igazán működőképes. A tulajdonos azt is elmesélte, hogy bár megfelelő távolságba helyezték az asztalokat és minden vendég után fertőtlenítik is azokat, máris felmerült egy kérdés, amire korábban nem gondoltak: mi legyen a pokrócokkal, ami a hűvösebb tavaszi estéken jól jön. Mint mondta, ezeket most egyelőre félretették, és inkább arra buzdítják a vendégeket, hogy hozzanak magukkal kabátot, vagy akár saját pokrócot is.
- Az első egy-két hét biztos, hogy mindenki számára a tapasztalatszerzéssel, ötleteléssel telik. Sokat tanulunk mindebből, hiszen ez egy teljesen új helyzet a vendéglátósoknak és a közönségnek egyaránt. Reménykedünk benne, hogy nem emelkedik a megbetegedések száma, és ha korlátozott keretek között is, de tudjuk folytatni nyáron is a munkát. Igény úgy látjuk bőven van rá, hiszen már most sok az asztalfoglalás, főleg a hétvégékre.
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Műszakilag hibás sparhelt miatt izzott a korom egy becsvölgyei kéménybenBaleset történt Nagykapornaknál, a 76-os útonSzarvassal ütközött két autó ZalaegerszegnélA kiszáradt karácsonyfa veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelemFelhívás zalaegerszegi és zalai képző- és fotóművészek, designerek részéreTudatosan a pénzügyekben - Háztartási költségvetésZalaegerszegi fotósok a Nemzetközti Magyar Fotószalon szombathelyi tárlatánFényes égi jelenség január 3-án: közel került a Vénusz a HoldhozA lakosság segítségét kérik a zalai rendőrökHanga a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház idei első újszülöttje -
rovatunk hírei
Újévi fogadást tartott Zalaegerszeg polgármestereSziklák, napfelkelték Észak-AmerikábanEgy korszak vége: megszűnt a Betti cukrászdaÚj lézeres eljárás a zalaegerszegi kórház urológiájánA szezon legjobb forralt borát ismét a Violkonyha készítetteÚj gyalogosátkelő és buszmegálló a Baross ligetnél2025-ben is kéményseprők kívántak boldog új esztendőtBalaicz Zoltán: Folytatódik Zalaegerszeg dinamikus fejlődéseJól sikerült jubileumi évet zárt a Bogáncs2025 a felismerések és a szárnyalás éve lesz top 10
Egy korszak vége: megszűnt a Betti cukrászdaJól sikerült jubileumi évet zárt a BogáncsFényes égi jelenség január 3-án: közel került a Vénusz a HoldhozÚj gyalogosátkelő és buszmegálló a Baross ligetnélA lakosság segítségét kérik a zalai rendőrökSzarvassal ütközött két autó ZalaegerszegnélBaleset történt Nagykapornaknál, a 76-os úton2025 a felismerések és a szárnyalás éve leszA szezon legjobb forralt borát ismét a Violkonyha készítetteBalaicz Zoltán: Folytatódik Zalaegerszeg dinamikus fejlődése