2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták az idei Lokálpatrióta-díjat

2019. július 28. vasárnap, 18:07
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A hagyományokhoz híven az Egerszeg Búcsú keretében került sor a Lokálpatrióta-díj, és a Lokálpatrióta-plakettek átadására. Az EZE által szervezett idei, immár XX. Egerszeg Búcsún Skrabut Éva, a Zalaegerszegi Kézművesek Háza nyugalmazott vezetője, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke kapta a Lokálpatrióta-díjat.

Skrabut Éva többek között a kézműves hagyományok ápolásáért, a gébárti alkotótábor, majd az országos fazekastalálkozó létrehozásáért és évenkénti megszervezéséért vehette át az oklevelet és a díjat a Göcseji Falumúzeumban rendezett eseményen.

Balaicz Zoltán, Kiss Gábor, Skrabut Éva, dr. Katona György, dr. Bérczes Edit és dr. Kocsos Gyula a díjátadón

Szintén elismerésben részesült dr. Bérczes Edit (ultramaratonista, a BGF angol szaknyelvi oktatója, számos civil szervezet tagja és jótékonysági program támogatója, szervezője), valamint Kiss Gábor (a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, helytörténeti kiadványok szerkesztője, kulturális események szervezője és moderátora). A Lokálpatrióta-díjat és az emlékplaketteket Balaicz Zoltán polgármester, valamint dr. Kocsis Gyula, az EZE elnöke adta át a kitüntetetteknek. Laudációt dr. Katona György mérnök-közgazdász mondott.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK