2024.04.23., kedd - BélaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az idén tavasszal is ZEGerésztek

2020. június 22. hétfő, 09:52
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Nem maradt el idén tavasszal sem a ZEGerésző internetes honismereti verseny a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. 21 résztvevővel zajlott a 8 fordulós játék.

A város mindhárom könyvtára évek óta szervez más-más jellegű internetes vetélkedőt az olvasók számára. Az anyaintézmény Zalaegerszeg és környéke, illetve újabban már Zala megye érdekességeit kutattatja a fordulók során. A feladatok összeállításában és a részvevők díjazásában partnerek ehhez a Zalaegerszegi Tourinform Iroda munkatársai, akiknek szintén megköszönték a közreműködést a díjátadó során. 

- A korlátozások idején, kicsit fel akartuk dobni a hangulatot a versennyel, melyen bármely korosztályból nevezhettek. 21 résztvevő közül csak azt a tízet tudtuk értékelni, akik eleget téve a kiírásnak az összes fordulót teljesítették. Mert a játék úgy igazi, ha komolyan vesszük – mondta többek között Kiss Gábor könyvtárigazgató.

Az idén érdekes eredmények születtek, mindhárom dobogós hely duplázott az azonos pontszámok alapján. És nem sokkal maradtak le tőlük a további versenyzők sem. Mindnyájan ajándékcsomagot kaptak jutalmul, s azt a bővebb tudást, mely a környék érdekességeire vonatkozik. 

A díjátadó ünnepség a korlátozások utáni első közösségi rendezvény volt a megyei könyvtárban. Az értékelt feladatokat Szili Erika és Gyenes Imre könyvtárosok állították össze. A megosztott első helyet pedig Szuper Ildikó és Krolopp Judit érdemelték ki. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK