2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Díjátadások a Kvártélyházban

2022. augusztus 22. hétfő, 19:25
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A Meseautó című zenés komédia utolsó előadásának végén került sor a Szidónia-díj, az örökös tagságok és egyéb elismerések átadására a Kvártélyház színpadán.

A Szalai család és a Kvártélyház által alapított, Szalai Szidónia emlékének adózó Szidónia-díjat az idén ketten vehették át: H. Horváth Gyula színész (legutóbb a Padlás Hercegeként láthatta a közönség) és Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes művészeti vezetője, koreográfus, néptáncos, akit több Kvártélyházi darab koreográfusaként jegyeznek.

Szintén az est része volt az örökös tagságok átadása. Ebben az évben tizenegyen jogosultak a címre. Így Kovács Virág színész, Berkes Dániel énektanár, valamint a társulat technikai dolgozói közül Kovács Katalin, Kerkainé Szőke Erzsébet, Deákné Szilasi Zsuzsanna, Kovács Arnold, Varga Attila, Horváth Tamás, Létai István, Szamler Imre, Halász József. 

A pezsgő alakításért járó Pezsgő-díjat rendhagyó módon most nem egy-egy személy, hanem a Meseautó egész stábja érdemelte ki. 

Újdonságként az idén először Kvártélyház Junior-díjat is átadtak Nemes Mátyás és testvére Nemes Márton számára, akik az előadások alatti látványos kivetítésekért felelnek. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK