2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fiatal tehetségek a Balatoni Múzeumban

2019. május 17. péntek, 17:55
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Fiatal tehetségek a sokszínű múzeumban” címmel nyitottak tíz napon át nyitva tartó időszaki kiállítást a Balatoni múzeumban, május idusán. Ezúttal a keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskola diákjainak agyagból, fonalból és gyöngyökből készített munkáit helyezték tárlókba.

Gergelics Diána, Balogh András, Horváth Beatrix, Nagy Anasztázia, Rumi Petra, Bogdán Nóra, Kertész Marcell, Gulyás Melánia, Lőrincz Leontin, Lovász Jázmin, Lovász Natália, Erős István, Horváth János és Babina Dániel nagy szorgalommal készített munkáit a Balatoni Múzeum munkatársai: Lehmann Ágnes és Jordán György rendezték „komoly” művészeknek kijáró kiállítássá. Egy múzeumi pályázati projekthez kapcsolódva a gyerekek - többek között - kézműves szakkörökön is részt vettek. Simon Edit és Bordácsné Kishonti Erika népi iparművészek vezetésével különféle használati- és dísztárgyakat készítettek.

Színes fonalakból szőtt, női váll –és kézi táskák; fűzött, gyöngyből készített karperecek és nyakláncok csakúgy helyet kaptak az üveglapok alatt, mint az égetett, mázas konyhai kiegészítők, állatok ihlette nippek, só és őrölt pirospaprika tartók; fűszertároló edénykék. Többen készítettek macska, bagoly, hal, teknős és malac formájú díszeket és akadtak olyanok is, akik a karácsonyi ünnepkörre szánt festett asztaldíszeket alkottak a bemutatóra. A tárlatnyitó ünnepségen Német Péter, a múzeum igazgató-helyettese dicsérte a jelenlévő gyerekek, türelmét, tehetséget, kitartását és mindenkit arra buzdított, hogy folytassák az élményt adó tevékenységüket, hogy átörökíthessék az elődök szellemi hagyatékát a jövő nemzedékének.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK