2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tornádó hatású vígjáték

2016. július 26. kedd, 00:00
Szerző: Nemes Norbert
A Keszthelyi Nyári Játékok (KNYJ) Ma este megbukunk című, telt házas vígjátéka tíz estén szórakoztatta a közönséget a Helikon Kastélymúzeum parkjában, a mintegy hatszáz fős nézőtérrel kialakított színpadon.

Az előadás sikeréről sajtótájékoztatón számolt be Puskás Tamás a Centrál Színház igazgatója, a KNYJ alapítója. Elmondta: a Centrál társulata a 17. szezonját kezdte meg a kőszínház idei évadának legsikeresebb darabjával. A Festetics-kastély parkjában most bemutatott, Londonban a múlt évben Olivier-díjat nyert vígjátékot a fővárosi társulat olyan sokszor játszotta már, hogy azt közel 25 ezren izgulták végig.

 

Merthogy krimiről van szó, mégpedig egy Agatha Christie-szerű krimiről. Van benne hulla, nyomozás, gyilkos, de mindezek csak arra jók, hogy a néző két órán át féktelenül szórakozzon. A rendező Mark Bell, egy brit színművészeti főiskola tanára, aki az eredeti, londoni előadást rendezte a West End-en.  Ágoston Katalin, Botos Éva, Cserna Antal, Janicsek Péter, Katona László, Mészáros András, Rada Bálint, Schmied Zoltán viszik a főszerepeket.

Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója, a komédiának tökéletes helyszínt biztosító intézmény képviseletében azt emelte ki, hogy a világsikerű darabot abban az eredeti tervek szerint rekonstruált angolparkban mutatták be, melynek felújítására több mint 400 millió forint pályázati forrást használhattak fel.

 

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK