2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kevesebb program a szabályok betartásával

2020. október 19. hétfő, 18:42
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A gazdasági stabilitás biztosítása a cél, és hogy legyen valami közösségi élmény is. A Keresztury VMK így próbálja túlélni a jelenlegi járványügyi helyzetet. Új programokat ebben az évben már nem nagyon szerveznek, amikre még számítani lehet, azok a tavaszi időszakról csúsztak át az őszi/téli szezonra.

 Kiállítások és egy kis adventi hangulat

Az intézmény vezetője, Flaisz Gergő érdeklődésünkre elmondta, sajnos így is törölniük kellett jó néhány eseményt az ismét fellángoló vírus miatt. A Pszicho Est, a Világjáró- vagy az Ébredezők-sorozat októberi rendezvényei elmaradtak, csakúgy mint a Halász Judit koncert és tulajdonképpen az összes zenei program. Utóbbiakat maguk a zenészek mondták le – fogalmazott.

A járvány miatt kevesebb programmal készül az intézmény

Az igazgató azt mondja, sok más intézményhez hasonlóan ők is nehéz helyzetben vannak, hiszen egyrészt mindenhonnan azt halljuk, hogy ne menjünk tömegbe és zárt térbe, ami rendjén is van. Ugyanakkor mégiscsak működniük kell, a kulturális szféra nem állhat le teljesen. Azt látják, hogy a közönségben is megvan ez a kettősség: félnek is a vírustól, de igénylik is a különféle kulturális eseményeket. A Keresztury VMK és intézményegységei így arra törekednek, hogy a biztonsági előírásoknak megfelelően és anyagi lehetőségeikhez mérten működjenek. Vagyis, hogy a járvány ellenére némi közösségi élményt tudjanak nyújtani az itt élőknek.

- A visszaesés érezhető az eladott bérletek és jegyek számában, és végül azok közül is sokan (körülbelül 30 százalék) otthon maradnak, akik megváltották valamilyen rendezvényre a jegyüket. Bár új programokat nem szervezünk, a tavaszi elmaradt eseményeket – a lehetőségekhez képest – igyekszünk bepótolni. Betartva a maszkviselés és a távolságtatás szabályait. Így a hangversenyteremben a Jazz Szerdák továbbra is megrendezésre kerülnek, ezenkívül készülünk kiállításokkal és néhány előadással is.

Hamarosan Németh János alkotásaiból nyílik kiállítás a VMK-ban

Megtudtuk: novemberben Németh János keramikusművésznek nyílik tárlata a Gönczi Galériában, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben ugyanebben a hónapban herendi porcelánokból lesz látható egy impozáns bemutató. Decemberben pedig a Zalaegerszegi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat szervez egy kortárs képzőművészeti kiállítást, mely szintén a hangversenyteremben nyílik meg.A VMK kieső bevételeit némileg kárpótolja, hogy az intézmény be tudott fogadni több klubot és csoportot, akik eddig iskolákban tartották a foglalkozásaikat. Ők most bérlik a kisebb termeiket. 

- Közeleg a karácsony is, és úgy gondoljuk, hogy nem lenne jó, ha teljesen adventi hangulat nélkül maradnánk. A városvezetéssel együtt jelenleg azon dolgozunk, hogy miképp lehetne megrendezni valamilyen módon az Egerszegi Adventet. Nyilván nem olyan lesz, mint a megszokott, hanem sokkal szerényebb, és fokozottan ügyelnünk kell a biztonságra is. Az ünnep nagy rendezvényei – koncertek, újévi tűzijáték – sajnos így is elmaradnak.

Az igazgató hozzátette: remélik, hogy a jövő év első felére javul a helyzet, és a tavasz folyamán be tudják pótolni a most elmaradt kulturális programokat.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK