2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Munkácsy-díjat kapott Farkas Ferenc

2023. március 14. kedd, 21:20
Szerző: -pet-; Fotó: ZalaMédia archív/pP
Munkácsy-díjban részesült Zalaegerszeg közismert szobrászművésze, Farkas Ferenc. Az alkotó, aki az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára is egyúttal, kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismeréseként veheti át a rangos elismerést.

 

Farkas Ferenc 1958. február 15-én született Zalaegerszegen. 1976-ban érettségizett a Pécsi Művészeti Szakközépiskola kerámia szakán, majd 1986-ban a Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán diplomázott. Mestere Somogyi József szobrászművész volt.

Farkas Ferenc a Fiatalok szobrának felállításakor (Fotó: ZalaMédia archív/pP)

A képzőművésznek számos köztéri alkotása ismert nemcsak Zala megyében és Zalaegerszegen, hanem az ország más településein is. Több szakmai szervezet tagja, rendszeresen szerepel csoportos kiállításokon, de több egyéni tárlaton is láthattuk már műveit. Zalaegerszegen többek között a Zalai nemes, a vár-és városmakett, Mihály deák, valamint a Fiatalok szobra kötődik a nevéhez.

Az alkotó tavaly decemberben a Lokálpatrióta Klub vendégeként mesélt életpályájáról. Az erről szóló tudósításunk itt olvasható:

https://www.zalamedia.hu/vezeto-hirek/kortars/kidolgozott-figurak-humanista-szellemiseg

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK