2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Munkácsy-díjban részesült Budaházi Tibor

2021. március 15. hétfő, 12:58
ZalaMédia; Fotó: pP
Munkácsy-díjat kapott Budaházi Tibor, Zalaegerszegen élő és alkotó, festőművész. Az elismerést a kiemelkedő képzőművészeti tevékenységért kapta, a díjat azonban a járványhelyzet miatt egyelőre nem vehette át Kásler Miklós minisztertől, aki levélben üdvözölte a művészt.

Budaházi Tibor (ZalaMédia archív/pP)

Budaházi Tibor 1954-ben született Kőszegremetén. Tanulmányokat folytatott a szatmárnémeti Művészeti Líceumban, majd a kolozsvári szabadiskolákban. Diplomát a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett. Zalaegerszegre a 80-as évek második felében költözött, első itteni kiállítása 1987-ben nyílt meg.
Az alkotó 2019-ben ünnepelte 65. születésnapját, mely alkalomból jubileumi tárlata nyílt "Római töredékek" című anyagából, a művész ugyanis  2015-ben, egy hónapot töltött Rómában a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként.

2020 októberében elnyerte a szigetszentmiklósi nemzetközi Patak Fesztivál fődíját, szintén az egyik Róma ihlette művével. Lapunknak ekkor azt nyilatkozta: az olasz főváros még öt év távlatából is hat rá, megújította művészetét és még mindig számtalan lehetőséget lát benne. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK