2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Orgonaestek és Szász Endre-tárlat

2016. augusztus 31. szerda, 13:56
Szerző: -pet-
Újdonságokkal és hagyományos programokkal egyaránt készül az őszi szezonra a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Flaisz Gergő intézményvezető és Majer Piroska csoportvezető.

 Az igazgató elmondta: az ősz, majd az azt követő adventi időszak a klasszikus hangverseny-bérlet koncertjeiről, a JazzSzerdákról, valamint újdonságként az orgonaesetekről szól majd. Novembertől ugyanis – hosszú kihagyás után – ismét lehet orgonakoncertekre is bérletet váltani. Az intézmény fontos feladatának tartotta, hogy e csodás hangszer ne kihasználatlanul „heverjen” a zsinagóga falai között.

A további programokkal kapcsolatban úgy tájékoztatott: lesznek képzőművészeti kiállítások is, valamint szeptembertől ismét lesz Egerszegi Páholy, aminek háziasszonya továbbra is Karáth Anita lesz. Az első estre szeptember 20-án kerül sor, melynek vendége Udvaros Dorottya lesz; a beszélgetésen kívül a színművész lemezbemutató koncertjére is sor kerül.

Városi Hangverseny-és Kiállítóterem

 

Új évad a hangversenyteremben

Az egyes programpontok részleteit Majer Piroska ismertette. A klasszikus hangverseny-bérlet első koncertjére szeptember 30-án kerül sor; Szirtes Edina Mókus és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar lép színpadra. A JazzSzerda első vendége Gájer Bálint lesz október 12-én, az orgonaest-sorozat pedig november 11-én debütál a zalaegerszegi születésű Mátyás István koncertjével. A 2016/17-es évad vendégei lesznek még többek között: Faschang László, Xaver Varnus, Kozma Orsi, Malek Andrea, Bíró Eszter és a Talamba Ütőegyüttes is.

A zsinagóga már most készül az adventi hetekre is. December 8-án Rákász Gergely különleges, Illuminations című műsora érkezik Zalaegerszegre. A koncert szinte teljes sötétségben, ezer gyertya fényénél zajlik majd. Ezenkívül egy nagyszabású Szász Endre tárlat is nyílik a karácsony előtti hetekben.

Az intézmény bekapcsolódik az 1956-os emlékév eseményeibe is. Tiszta lángok címmel zalai és a megyéből elszármazott képzőművészek körében hirdettek az októberi eseményekhez kötődő pályázatot. Közel hetven művészt szólítottak meg. A művek beküldési határideje október 10. A szakmai zsűri – melynek elnöke a tervek szerint Fekete György MMA elnök lesz – döntése után díjazásra is sor kerül, a beérkezett alkotásokból pedig október 21-én nyílik tárlat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK