2024.04.23., kedd - BélaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Rozmán Balázs az idei Ex Umbra-díjas

2021. december 23. csütörtök, 15:31
Szerző: ZalaMédia
A ZAZAEE Kulturális Egyesület idén is átadta az általa alapított Ex Umbra-díjat. Az elismerést minden év december 21-én olyan személy kapja, aki önzetlenül, magas színvonalon tevékenykedik a kultúra területén, ám munkáját általában szerényen, sokszor a széles közönség bevonása nélkül (az árnyékban, háttérben) végzi.

Az egyesület által készített egyszemélyes portál nyitóképe

Az idei jelöltek közül Rozmán Balázst választotta a ZAZEE delegált bizottsága, így ő a negyedik Ex Umbra-díj nyertese. Rozmán Balázs igazi életművész. Éli és megéli a művészetet. Több területen - képzőművészet, zene, konyhaművészet - aktív alkotó, de mégis a szervezései miatt tartjuk érdemesnek az Ex Umbra-díj elnyerésére. Vezéregyénisége volt a Könyörgöm, akasszuk fel! happeningeknek - ennek archívumát is összegyűjtötte -, aktív résztvevője volt a Color Arts Fesztiváloknak. Szintén önzetlenül, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül működött közre D'Clinic kiállításmegnyitókon már Lendván, később pedig Zalaegerszegen is.

Rozmán Balázs (Forrás: ZalaMédia archív; Fotó: pP)

Rendszeresen kapcsolt be zalai alkotókat a fővárosi underground képzőművészeti életébe. Kiállítássorozatot szervezett fiatal zalaegerszegi képzőművészeknek budapesti helyszíneken (kocsmákban, vendéglőkben, művész kávézókban, független művészeti terekben, pl. Müszi stb.). Akkor sem feledkezett meg szülővárosának művészeiről, amikor Hollós-Szabó Rékával közösen elindították Szög nevű projektjüket, mely során sok zalaegerszegi vagy egerszegi származású alkotót mutattak be. Rozmán Balázsnak egy közösségi portált készített az egyesület, melyen csakis egymaga szerepel, jelképezve a díjazott közösségteremtő erejét: https://zazee.hu/imim

Az egyesület elismerését az előző években Monok Balázs, Nagy Csaba és Tóth Sándor kapta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK