2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Színekbe bújt érintések

2017. október 13. péntek, 19:53
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
„Színekbe bújt érintés” címmel nyílt kiállítás Ambrus Edit régészeti grafikus üvegképeiből az Öveges-iskola aulájában. A szemet, lelket, szívet gyönyörködtető tárlat november 14-ig látható.

Színpompa, érzelem gazdagság, az ölelés megannyi módja, helyszíne, szituációja, kifinomultság, lelket tisztító hatás. A látogatók, alig tudnak továbblépni egy-egy kép szemlélése után a másikhoz, olyan nehéz betelni a látvánnyal. Az üveg alapra készült festett képek, zománchatásúak.

Amburs Edit bevallása szerint időnként a véletlen hozza létre a kép bizonyos részleteit a rakoncátlankodó vagy éppen túl gyorsan száradó festéknek köszönhetően. Az alkotás nagy része azonban láthatóan tudatos, azaz ihletett kéz vezette, melynek az előbbi, a laikus számára fel nem fedezhető részleti csupán az alkotómunkát teszik játékossá és még élvezetesebbé. Nem szokványosak az érdekes körvonalat adó, időnként a kép részleteivé váló keretek, Bónyai Árpád kreativitásának köszönhetően.

A megnyitón Bíró Norbert, Ambrus Edit barátja beszélt a hétköznapinak gondolt látás, és így a színbefogadás, a művészeti alkotások élvezetének képességéről, valamint az ölelés lehetőségének fontosságáról, melyek az emberi létet éppen nem a hétköznapi szinten tartják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK