2024.04.23., kedd - BélaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Több lépcsőben nyitnak a könyvtárak

2020. június 18. csütörtök, 15:15
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A járványhelyzetre vonatkozó biztonsági előírásokat betartva, több lépcsős szolgáltatási rendszer életbe léptetésével újra kinyithatnak a könyvtárak.

Elindul a szabadpolcos kölcsönzés, de korlátozásokkal

Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei- és Városi Könyvtár igazgatója lapunkhoz eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a legfrissebb kormányrendelet értelmében, a néhány héttel ezelőtt bevezetett Könyvtár a küszöbön program (első lépcső) után, június 22-től ismét lehetőség lesz a szabadpolcos kölcsönzésre (második lépcső). Hétköznapokon 9-17 óra között.

Ugyanakkor javasolják, hogy aki teheti, továbbra is online formában rendeljen, foglaljon, jegyeztessen elő és előre egyeztetett időpontban, személyesen vegye át a kért dokumentumokat. Az eddigi idősávos korlátozást felváltja a látogatószám korlátozása (egy időben legfeljebb 10 fő tartózkodhat a könyvtárban, maximum 20 percig), és a távolságtartásra is figyelni kell. A cseppfertőzés veszélyének csökkentése érdekében plexifalat szereltek fel a szolgáltatási pultokhoz. A maszk viselése továbbra is kötelező mindenki számára, a kesztyű és a kézfertőtlenítő használata pedig javasolt.

Helyben olvasásra és az eszközök helyben használatára még nincs mód (ez majd a harmadik lépcső lesz). Az igazgató arról is tájékoztatott, hogy 12-12.30 óra között szünetel a szolgáltatás, mert teljes fertőtlenítő felmosást végeznek a kölcsönzőterekben.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK