2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Változatos programokkal készül a zalaegerszegi Art Mozi

2024. január 24. szerda, 16:55
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az idei év első félévének programjairól tartott sajtótájékoztatót az Art Mozi vezetése. Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója elöljáróban elmondta, hogy az Art Mozi már évek óta kettős funkciót tölt be.

Szórakoztató estek és közönségfilmek

A régi nagyterem rendezvényteremként működik, különféle szórakoztató programokkal és előadásokkal, az emeleti moziteremben pedig az aktuális filmeket vetítik, de tematikus filmnapokat is rendeznek. Szerencsére a világjárvány után visszatértek az emberek az Art Moziba. A rendezvénytermük 580 fő befogadására képes, és folyamatosan telt ház előtt zajlanak a programok. Szintén népszerű a 66 fős moziterem is, ahol naponta három filmet láthatnak a nézők.

Drávecz Szabolcs és Flaisz Gergő a digitalizált gépteremben

A következő hónapok programjait Drávecz Szabolcs tagintézmény-vezető ismertette. A nagyteremben továbbra is szórakoztató- és ismereterjesztő műsorokkal, előadásokkal készülnek. Lesznek színházi produkciók, koncertek, bábszínházi előadások, de a táncművészet is képviselteti magát. Ezenkívül bűvész-show is színesíti a palettát. A tervek szerint fellép majd a 100 Tagú Cigányzenekar, Kovács Kati, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán, a Nyitott Akadémia keretében pedig Pál Ferenc tart előadást. A hagyományok szerint a mozi ad otthont a farsangi fánkvásárnak, és rossz idő esetén a jelmezes „felvonulást” és jelmezversenyt is a moziban rendezik meg. Az intézmény készül továbbá a húsvétra is, több gyerekeknek szóló előadással.

Ami a vetítéseket illeti: örülnek, hogy a streeming szolgáltatások ellenére még mindig szeretnek az emberek moziba járni. A belvárosi moziban továbbra is a premierfilmek és az Oscar-díjas filmek maradnak terítéken, de tematikus filmnapokra is sor kerül; hamarosan magyar filmeket láthat a közönség. Drávecz Szabolcs azt is elmondta, hogy baráti társaságok és iskolák akár ki is bérelhetik a mozitermet egy-egy rendezvényre, vagy vetítésre. Ilyen esetekben egyeztetést követően tudnak a vendégek filmet nézni. A tagintézmény-vezető azt is elmondta, hogy a moziterem teljesen megfelel a kor kihívásainak. Digitális vetítési technikával dolgoznak, a terem légkondicionált, télen pedig egyedi, energiahatékony fűtéssel melegítik fel a helyiséget.

Örömteli, hogy a közelmúltban fejlesztésre került sor; egy digitális háttértárral és a digitális letöltéshez szükséges eszközzel gazdagodott a gépház. Ez azt jelenti, hogy a filmek már nem postán, hanem elektronikus úton érkeznek Zalaegerszegre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK