2018.04.25., szerda - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Keszthelyen már elűzték a telet

2017. február 19. vasárnap, 12:16
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
A Festetics-kastély déli bejáratától a Fő térig idén február közepén is jókora tömeg várta kíváncsian az immár 17. alkalommal megrendezett városi farsang maskarába öltözött menetoszlopát. Ezúttal az időjárás is kegyesnek mutatkozott, hisz mire a Sétálóutcán keresztül a Fő-térre, a fő bemutatkozási helyszínre értek, a hőmérő higanyszála 10 fok fölé kúszott, mivelhogy a nap is kisütött.

A helyi önkormányzat és többek által szponzorált, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete (BaBoHE) által megvalósított rendezvény ismét sok érdekességet és vidám hangulatot hozott.

Farsangi felvonulás sok maskarával

Negyedszáznál több egyéni, illetve csoportosan beöltözőnek adtak ki sorszámot a BaBoHE –tagjai. Idén is képviseltették magukat a keszthelyi óvodák, iskolák, civil közösségek, egyesületek. Bevett gyakorlat, hogy a Bombatucada zenekar tagjai erős hanghatásokkal űzik el a telet. Rájuk ezúttal sem volt panasz. A szervezők nevében Dévényiné Balogh Gyöngyi a boros civil szervezet elnöke kérdésünkre kiemelte: hangulatfokozó meglepetésként a guruló zongorával közlekedő siófoki népzenészt, zenetanárt: Vágó Jánost hívták el. A műszaki beállítottságú Mister Piano az önjáró, egy évtized alatt megalkotott, guruló, zenélő, mobil zongorájával valódi meglepetést okozott.

Nagykanizsáról elhívták a gólyalábasokat, zászlóforgatókat. Tüsi Bohóc lufikat hajtogatva szerzett örömet a legkisebbeknek. Számukra sok fajátékot is kihelyeztek. A Fő téren felállítottak egy kovácsműhelyt, amelyik kézműves bemutatót tartott. Minden résztvevőt megjutalmaztak. A legötletesebb jelmezek az értékes szponzori felajánlásokhoz kapcsolódóan is díjazásban részesültek. A jelmezverseny fődíjasa például hatvanezer forint készpénzt vihetett haza, de a legjobbak nyertek golftanfolyami részvételt, csoportos kehidakustányi fürdőbelépést is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK