2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mesejáték Erdélyből

2016. augusztus 14. vasárnap, 19:11
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület és a Tiszta Forrás Egyesület meghívására Zalaegerszegen lépett fel a csíksomlyói Árvácska együttes.

A Városi Hangverseny -és Kiállítóteremben bemutatott zenés mesejátékukban a magyar gyermekdal-, néptánc- és népdalkincs dominált.Harmadik alkalommal mutatták be az árvaházban nevelkedő fiatalok ének és tánctudásukat Zalaegerszegen. A kulturális élmény mellett a helyieknek lehetőségük nyílik ilyenkor adományokkal segíteni a nehéz sorsú gyerekeket. Így történt ez alkalommal is; a felajánlásokat Czotter Csabáné, a programot szervező egyesület irodavezetője adta át az Árvácskák együttes alapító-vezetőjének, Hafliger Zsuzsannának.

"Az elvarázsolt királyleányka" történetét ízesen, sok népzenével, néptánccal fűszerezve adta elő a kis gyerekcsapat. Az együttes 1997 óta működik, elsősorban a zeneszeretet köti őket össze, s ad számukra lelki erőt a mindennapokra. S a közönség megcsodálhatta a fellépők muzsikálásban és táncban való jártasságát, a nemzeti identitás megőrzését, illetve azt a valódi varázslatot és munkát, mely mögött egy elhívatott pedagógus áll.

Az est háziasszonya, Balaicz Zoltánné mondott köszöntőt a műsor előtt, bemutatva az együttest a közönségnek. Hangsúlyozta a Zalaegerszeg 14 testvérvárosával való jó viszonyt, melyet a civil kapcsolatok erősítenek leginkább; erre a mostani alkalom is jó példa.

Az erdélyi fiatalok néhány napig tartózkodtak a városban. Többek között a helyi Caritasz csoport is vendégül látta őket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK