2018.07.16., hétfő - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tesztelték a díjnyertes kanászlevest

2017. október 18. szerda, 13:31
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Baráti falatozásra invitálták a társintézmények, valamint az önkormányzat és a sajtó képviselőit a közelmúltban a Göcseji Falumúzeumba.

A rendezvény apropóját az adta, hogy szeptemberben Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója, és Varju András osztályvezető részt vettek a Régi Magyarország Ízei című gasztronómiai fesztiválon, ahonnan a „legjobb leves” kitüntető cím tulajdonosaiként térhettek haza.

 Baráti ebéd a skanzenben

Varju András és Kaján Imre a főzés utolsó fázisánál

A múzeumi csapat a nyíregyházi megmérettetésre egy igazi zalai specialitással, mégpedig a göcseji kanászlevessel (vagy más néven makkoltató levessel) készült. A díjnyertes szakácsok szerették volna az itteni kollégáknak is megfőzni ezt a tartalmas, tájjellegű ételt. Már csak azért is, hogy a helybéliek is tesztelhessék az ínyencséget.

Kaján Imre érdeklődésünkre elárulta: most 80 meghívott vendég számára főzték meg a levest, míg Nyíregyházán körülbelül 120 adag fogyott el az ételből. A kanászleves ezúttal 12 kilogramm csülökből, 5 kiló kolbászból, 1,5 kilogramm házi füstöltoldalasból, valamint kétféle gombából és leveszöldségekből készült el. A végén frissen gyúrt csipetkét, valamint ecetben eltett tárkonyt adtak a leveshez.

A múzeum munkatársai a hajlított ház kemencéjében kenyérlángost is sütöttek az étel mellé.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK