2022.06.28., kedd - Levente, IrénZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Rajzban, szóban az energiatudatosságról

2022. május 20. péntek, 17:12
Szerző és fotó: Antal Lívia
Energiatakarékos napot tartottak az Öveges József Általános Iskolában, amelyen átadták az energiatakarékos otthon, az alternatív energiaforrások és az elektromos közlekedési eszközök témakörökben meghirdetett rajzpályázat díjait. A rendezvény egy KEHOP-pályázat támogatásából, az önkormányzat szervezésében valósult meg.

Szemléletformáló rendezvény az Öveges-iskolában

Szényi Zoltán képzőművész, Szili Zalán, Farkas Flóra, Lábodi Léna, Szántó Dóra, Fitos Bendegúz,
Bali Zoltán alpolgármester, Horváth Dorottya, Domján István, az Öveges-iskola igazgatója

Bali Zoltán alpolgármester köszöntőjében elmondta, a városvezetés törekvése az, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb, zöldebb és környezettudatosabb települést teremtsen a jelen és a jövő generációja számára. Ez a szándékuk a 2015 óta használatos „Zalaegerszegen megtalálod a jövőd” szlogenben is megmutatkozik, és azokban a stratégiákban is, amelyek ezt segítik elő. Mint fogalmazott, a jövő mindenképp zöld, melynek jegyében az Öveges József Általános Iskolában is környezettudatos oktatás és nevelés folyik. A jövő tekintetében fontos a vízgazdálkodás, a mobilizáció, a digitalizáció, de legfontosabb az energiatudatosság, amiről a rendezvény is szól, illetve az energiatudatos városüzemeltetés. Az alpolgármester végül úgy értékelt, a beküldött pályaművek hűen tükrözték a gyerekek látásmódját, amelyekből rendkívül sok értékes információt kaphattak.

A pályázatot két korcsoportban, az 1–4 osztályosok valamint az 5–8 osztályosok között hirdették meg. Szántó Dóra, az Ady-iskolából első helyezést ért el, második lett Fitos Bendegúz, az Öveges-iskola tanulója, harmadik lett Lábodi Léna az Ady-iskolából. Az 5–8 osztályosok között első helyen végzett Farkas Flóra, a Kölcsey-gimnázium diákja, második lett Horváth Dorottya az Adyból és harmadik lett a szintén kölcseys Szili Zalán. A helyezetteknek Bali Zoltán és Szényi Zoltán képzőművész, a zsűri elnöke adta át a díjakat. A gyerekek okos eszközöket kaptak ajándékba.

A rendezvényen Boncz Dániel, a Kölcsey Ferenc Gimnázium biológia szakos tanára az energiatakarékos otthonról beszélt és a megújuló energiákról (a szélerőművet legó makettel mutatta be), míg Selmeczy András, a Magyar Közút Zrt. munkatársa az elektromos közlekedés jövőjéről tartott előadást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK