2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jól felkészültek Kossuth katonái

2020. március 13. péntek, 15:59
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Az Ady-iskola csapatai kerültek dobogós helyekre az idei „Kossuth katonája leszek” elnevezésű történelmi, honismereti vetélkedőn, melyet már sok-sok éve szerveznek az Apáczai Művelődési Központ munkatársai. Az idén kiemelkedően magas volt a megyei szintű versenyen a részvevők száma.

Vetélkedő a szabadságharcról

 - Az intézmény által szervezett versenyek közül az egyik legrégebbi ez, mely most másodvirágzását éli – nyugtázta Dala Hajnalka intézményvezető, miközben örömmel számolt be arról, 26 csapat (hetedik-nyolcadik osztályos diákok), jelentkezett a megmérettetésre. – Nagyon felkészültek voltak a fiatalok, akik Kissné Béres Katalin muzeológus, és egyben a zsűri elnöke, által összeállított feladatokat oldották meg, egy hónapos felkészülési idő után. A magas részvétel és a jól felkészültség nemcsak a pedagógusok munkáját dicséri, hanem a tanulók fogadókészségét, lelkesedését is bizonyítja. Már tavaly is örömmel tapasztaltuk a megnövekedett érdeklődést, amit az idén túlszárnyaltunk. Jó a visszajelzés a pedagógusoktól is a verseny színvonalával kapcsolatban. Ezért mindenképpen folytatni szeretnénk. És az is érdekes, hogy nemcsak a fiúkat érdekel ez a témakör, hiszen vegyes volt a felállás, sőt az egyik helyezett csapatot csak lányok alkották.

- Meg lehet-e újítani egy ilyen sokéve tartó vetélkedőt, melynek a témája is ugyanaz, a szabadságharc zalai vonatkozásai?

- Tavaly volt először mobiltelefonnal elvégzendő feladat. A fiatalok úgyis használják ezt az eszközt, ezért bevontuk a körbe. Kimagaslóan jól sikerült a netes kutatómunka. De a hagyományosabb feladatokban is eredményesek voltak a diákok, kis pontkülönbség döntötte el a helyezéseket. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK