2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Angolt és informatikát is tanulhattak

2018. május 10. csütörtök, 18:23
Szerző és fotó: Antal Lívia
Elismerő oklevelek átadásával zárult a BGE zalaegerszegi gazdálkodási kara által vezetett Senior Akadémia. A 2017/18-as tanév őszi és tavaszi félévet 305 hallgató teljesítette, közülük 167-en az évzáró ünnepségen vették át az erről szóló tanúsítványukat.

Önök mindannyian bölcsek, mert a tanulást választották az elmúlt hónapokban, köszöntötte a megjelenteket dr. Gubán Miklós dékán. Mint mondta, az élethosszig tartó tanulás ma már mindennapi szükséglet, hiszen a felgyorsult világban, a technika óriási léptékű fejlődése közepette senki sem mondhatja azt, hogy már elég tudás rendelkezik. Bármilyen idős valaki, ismernie kell a bankkártya, az okos eszközök használatát, és ha külföldre utazik, akkor bizony nyelveket kell beszélnie. Az idei tanévben éppen ezért vezették be az előadások mellett az informatika és az angolnyelv oktatását a résztvevők között. Tartalmas tanévet hagyhatnak maguk mögött, mely sok örömteli pillanatot okozott a senior hallgatóknak és az őket oktató kollégáknak egyaránt, emelte ki a dékán.

Balaicz Zoltán polgármester azt hangsúlyozta, hogy Senior Akadémia segíti a generációk, nemzedékek közötti megértést, kapcsolattartást, ami Boda Lászlónak, a megyei idősügyi tanács 2016-ban elhunyt elnökének is célja volt, amikor megálmodta ezt a programot. Méltatta, hogy a gazdálkodási kar a kezdetektől fogva mellé állt a kezdeményezésnek, és megadott minden személyi és tárgyi feltételt hozzá, külön kiemelve Lambertné Katona Mónika volt dékán szerepét az akadémia sikeres megvalósításában.

Nemcsak ismereteket kaptak, de mint hallgatók, közösségként is megélhettek kellemes órákat, perceket, szólt a jelenlévőkhöz Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke. Mint mondta, pont ez a lényege egy ilyen képzésnek, hogy a személytelenné váló világban az emberek gondolatokat cseréljenek, és reagáljanak arra, amit hallanak, tapasztalnak.

Lambertné Katona Mónika, kiemelt projektek igazgatója homokórához hasonlította a Senior Akadémiát, melynek keretét és üvegszelencéjét az egyetem adja, homokszemcséit a hallgatók, akik részt vesznek az ismeretterjesztő előadásokon és a tanórákon. Mint mondta, örömmel dolgozott szervezőként mindebben, ezért bízik abban, hogy ez az összetartó közösség a jövőben tovább épül és erősödik. Megköszönte a támogatóknak a segítséget, kiemelve Zalaegerszeg önkormányzatát, mely uniós pályázatból biztosította a most záruló tanév finanszírozását. A 2017/18-as tanév így első ízben informatika és angolnyelv tanórai oktatásával is bővülhetett, melyen két csoportban 50-50 fő szerzett ismereteket.

Az ünnepség végén Dandi Lászlóné, Malvin néni mondott köszönetet valamennyi senior hallgató nevében, hogy ismét egy nagyszerű   akadémiai év részesei lehettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK