2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az egyetemi képzési idő rövidítésére ad lehetőséget az együttműködés

2024. június 19. szerda, 09:25
ZalaMedia
Ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési megállapodást a Pannon Egyetem és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. Az együttműködés már nem az első a két intézmény között és a jövőben újabbak megkötését tervezik a felek.

27 kreditnyi tárgyat tud beszámítani a középiskolásoknak az egyetem 

Az együttműködés a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Közgazdasági Technikum logisztikai technikus képzését elvégző fiataloknak ad lehetőséget az egyetemi képzési idő rövidítésére, ha a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg gazdálkodási és menedzsment szakjának logisztikai specifikációját választva tanulnak tovább.

Az ünnepélyes aláírás előtt dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora beszélt a szakmai együttműködésről és kiemelte, hogy az elsődleges cél az, hogy a diákoknak a karrier útját megkönnyítse azzal, hogy a két intézményben zajló képzéseket egymáshoz igazítjuk. Ez nem igényel különösebb forrásokat, egyszerűen nagyobb odafigyelést azokra a diákokra, akiknek amúgy is problémát okoz a felsőoktatásba való beilleszkedés, különösen az első években. Ez a lehetőség ezeknek a diákoknak az előre jutását, szakmai pályafutásának indulását könnyíti meg. 

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, Vizlendvai László köszöntőjében hangsúlyozta, azok a tanulók, akik jó eredményeket érnek el a szakma területén, valóban egyfajta könnyítést kapnak az egyetemi évek elvégzése során ezzel a közös együttműködéssel. Hozzátette, ez a megállapodás mindkét fél számára előnyös és emellett a piac is versenyképes tudással rendelkező szakembert kaphat. 

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja elmondta, hogy az egyetem számára stratégiai cél az, hogy a lehető legszélesebb körű kapcsolatrendszert alakítsanak ki mind a szakképzési centrumokkal, mind magukkal a szakképző iskolákkal, intézményekkel. Mindezt úgy szeretnék megvalósítani, hogy a lehető legnagyobb átfedés legyen a Pannon Egyetem és a partnerintézmények képzési portfóliója között. Rávilágított arra, hogy óriási a munkaerőhiány az ipari szegmensekben, és az országnak kiemelt érdeke az, hogy minél nagyobb volumenben tudjanak kibocsátani középfokú és felsőfokú szinten is szakembereket.

A záró gondolatokat Decsi Péter, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának megbízott főigazgatója mondta, aki kiemelte, hogy az Egyetemi Központ oktatói sok esetben a szakképzési centrumban is tanítanak, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a szakképzési centrumban tanuló diákok sokkal könnyebben illeszkednek be az egyetemi tanulmányokba, mint a gimnáziumból érkezők. Megköszönte a képzési program kidolgozásában közreműködő kollégáknak, a Keszthelyi Közgazdasági Technikum részéről Kiss Gábornak, az intézmény korábbi igazgatóhelyettesének, míg az egyetem részéről dr. Palányi Ildikónak, a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánjának a munkáját. 

A köszöntőket követően a Pannon Egyetem részéről dr. Gelencsér András és Csillag Zsolt, míg  a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum részéről Vizlendvai László és Szabó Károly látták el névjegyükkel az együttműködési megállapodást. 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK