2020.11.27., péntek - VirgilZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az EuroSkills dobogóján

2017. január 31. kedd, 18:42
Szerző: H.Á.
A keszthelyi Asbóth Sándor szakképző iskola dobogós eredménnyel került be a tavaly lezajlott EuroSkills tanulmányi verseny történetébe.

Az európai országok legjobb fiatal szakmunkásai Göteborgban mérték össze tudásukat különböző versenyszámokban, a 14 szakágban jelen lévő magyar résztvevők közt a keszthelyi intézmény képviselője: Beke Barbara a szépségápolásban szerepelve bronzérmesként végzett. A 3 napon át tartó verseny és az azon való sikeres részvétel körülményeit sajtótájékoztató keretében osztotta meg az iskola képviselete a nyilvánossággal.

       

Beke Barbara

- Beke Barbara teljesítménye iskolánkban az eddigi legmagasabb eredményként tartható számon, melyhez foghatót a hazai szakképző intézmények 99 százaléka még nem tudhat magáénak - mondta Csótár András, az Asbóth-iskola igazgatója. - Nemzetközi szakértő pedagógusunk, Linhart Rita volt a felkészítő, iskolánk vállalta az egész szakma menedzselését, a szükséges eszközök, anyagok, egyéb körülmények biztosítását, ami különleges és értékes együttállás. Iskolánknak és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumnak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, valamint az egész magyar szakképzésnek büszkeség és elismerés az elért eredmény.      

Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója elismerően szólt a keszthelyi intézmény munkájáról, ami példát mutat arra, hogy milyen figyelmet kell fordulni a szakképzés minőségére.        

Csótár András kiemelte: a rendezvény rangját és fontosságát jelezte, hogy a svéd miniszterelnök személyesen nyitotta meg azt. Magyarországot is magas rangú vezetők képviselték a helyszínen mind a kamara, mind az Nemzetgazdasági Minisztérium részéről.        

- Az eredmény alkalom arra, hogy felhívja a figyelmet a kiemelt nemzetgazdasági célként kezelt szakképzés fejlesztés ügyére, rávilágítson a szakmai területeken végzett munkákban rejlő kiemelkedő lehetőségekre - hangsúlyozta az igazgató.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK