2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gébárt 2023 – tárlat az Adyban

2023. szeptember 21. csütörtök, 16:26
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Gébárt 2023 címmel nyílt kiállítás a zalaegerszegi Ady-iskola aulájában. A tárlaton a művészeti gimnázium 9ny osztályának, valamint mentortársaiknak a rajzai, festményei láthatók három hétig.

Az elsőéves "gimisek" első bemutatkozása

Szakos Bálint átveszi a díjat

Az első évfolyamos diákok és néhány felsőbb éves gimnazista szeptemberben egy hetet töltött a Gébárti-tónál egy alkotótáborban, ahol a festészet és a grafika fortélyaival ismerkedtek meg. Az ott készült alkotásokból nyílt kiállítás szeptember 20-án az iskolában, melynek keretében a tábor két művésztanára, Monok Balázs és Tánczos György köszöntötte a gyerekeket.

Többek között elhangzott: az összes munkát lehetetlen lett volna kiállítani, ezért egy válogatás látható a Gébárti-tónál készült művekből, amiket a természet ihletett. Szándékosan nem keretezték be a képeket, hogy a grafikák és festmények spontán, vázlatszerű jellegét meghagyják.

A kiállításmegnyitón négy diák munkáját díjazták is: Gyalog Flóra, Papp Alexandra, Pataki Zsófia és Szakos Bálint az iskola igazgatójától, Czigány Lászlótól vehetett át elismerést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK