2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jóna Rozina a PE ZEK hallgatója sikeresen pályázott kiválósági ösztöndíjakra

2023. október 10. kedd, 20:09
Szöveg, fotó: ZalaMedia
A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ (PE ZEK) harmadéves gazdálkodás és menedzsment alapképzési szakos hallgatója, Jóna Rozina, egyedüli zalaegerszegiként elnyerte az ÚNKP ösztöndíjat, valamint a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra is sikeresen pályázott, melynek oklevelét kedden ünnepélyes keretek között vehette át.

A Pandora ékszerekről írt TDK dolgozatot a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ hallgatója

Minden eddiginél több, összesen 2249 egyetemista és fiatal oktató nyert támogatást a 2023/2024-es tanévre az Új Nemzeti Kiválóság Programból (ÚNKP).

Az ÚNKP a kutatói életpálya egyes szakaszaiban a kutatás és az innováció területén nyújtott nemzetközi színvonalú támogatással elősegíti a jövő nemzedék kutatói, művészeti életpályára vonzását, illetve a már pályán lévő kutatók, művészek kutatói, alkotói tevékenységének kibontakozását.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerését igazoló oklevelet dr. Palányi Ildikó a PE ZEK megbízott főigazgatója adta át Jóna Rozinának. 

- Az egyetemnek kiemelt feladata az, hogy a tehetségeket felismerje, illetve támogassa, hiszen ez a kutatói, oktatói utánpótlás bázisát is adhatja, és fontos, hogy ezeket a hallgatókat megbecsüljük, amihez ez az ösztöndíj is hozzájárul. Rozina egy nagyon tehetséges, motivált hallgató, aki már az előző tanévben is tudományos kutatómunkát végzett, és az idén egy új témával vág bele a feladatba - mondta a főigazgató.  

Dr. Palányi Ildikó konzulensként tavaly és az idén is segítette Rozina munkáját, valamint Jámbor Balázs, a zalaegerszegi gazdálkodási kar főiskolai adjunktusa is támogatta a hallgatót a felkészülésben.

Jóna Rozina tehetséges, szorgalmas hallgatóként innovatív ötlettel állt elő ezúttal is. 

-Tudtam, hogy szeretnék még egy TDK dolgozatot írni, ezért gondoltam, hogy erre a pályázatra is jó lehet, illetve a testvérem is korábban elnyerte és ő is ajánlotta számomra, hogy adjam be a kutatásomat. Ebben a dolgozatban a Pandora ékszerekről írok. Egyrészt a kérdőívem a magyarok Pandora ékszervásárlási szokásairól szól, illetve az elméleti részben több szempontból is vizsgálom a vállalatot. Bemutatom az ékszerek gyártását, érintve a termék köré épülő marketinget. Írok arról is, hogyan jelenik meg a tömeges testreszabás a vállalatnál, illetve, hogy az utóbbi években milyen nehézségekkel kellett szembenézniük és hogy erre hogyan reagáltak - fogalmazott a hallgató. 

Az Új Nemzeti Kiválóság Program során elnyerhető ösztöndíjak 100.000 Ft/hó - 200.000 Ft/hó között alakulnak - a támogatott célcsoporttól függően.

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ hallgatói közül a 2022-es évben 23 fő nyújtott be pályázatot valamely kiválósági ösztöndíjra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK