2021.09.27., hétfő - AdalbertZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jubileumi hangverseny a Liszt-iskolában

2017. április 10. hétfő, 18:54
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Jubileumi hangversenyre várták az érdeklődőket a Liszt-iskolába. A zenetagozat 60 éve nyújt nagyon magas minőségű képzést Zalaegerszegen, nevel zeneértő, zeneszerető és azt művelő embereket. Az intézmény pedig 45 éve költözött a Kertvárosba, ekkor épült fel az iskola épülete.

„Régi fának ága vagyunk, mély a gyökerünk” foglalta össze a lényeget Kodálytól vett idézettel Winklerné Fehér Lívia tagintézmény – vezető. A jubileumi koncerten számos előd pedagógust köszönthettek, így többek között a Vajda-család több tagját, vagy a korábbi iskolaigazgatót, Szeglet Lajost. Jelen volt az ünnepi koncerten fővédnökként Balaicz Zoltán polgármester és Galbavy Zoltán képviselő, valamint a társintézmények képviselői és nem utolsó sorban szép számmal egykori öregdiákok. Ez utóbbiak kórusba rendeződve, vagy egyéni fellépőkként gazdagították az utódok által adott koncertet.

Míg a polgármester és Kajári Attila tankerületi igazgató hivatalosan köszöntötték az ünneplő iskolát, addig Szűcsné dr. Lukács Mónika, az intézményi tanács elnöke, úgyis mint volt diák és mint jelenlegi kétszeres szülő személyes hangvétellel érzékeltette, mit jelentett egykor és ma is ebben a nívós iskolában tanulni. Balaicz Zoltán az est során bejelentette, hogy az intézmény felújítására 150 millió forint támogatást nyújt az önkormányzat jövőre, valamint elismerő oklevelet adott át a dupla jubileum kapcsán.

A koncerten az énekes és hangszeres zene mélységes szépségébe vittek a jelenlegi és egykori diákok, több alkalommal ámulatba ejtve a közönséget. Az első – másodikosok nyiladozó tehetsége, a kiskórus, nagykórus, öregdiák kórus, a vendég fellépők, a hangszeres zenészek, köztük Somodari Ábel kiemelkedő vonósjátéka vagy az iskola falai közül kikerült operaénekes Sáfár Orsolya előadása nyomot hagy a lelkekben, ahogy az egész zenei képzés is egy életre szóló finomhangolással ajándékozza meg a tanulókat (jelenlegi karnagyok Kövécs Edit és Gyenes Marianna)

Archív felvételről idézték fel Vajda József népdalgyűjtő, az iskola egykori igazgatója, majd igazgatóhelyettese és Büki Gyuláné, Adél néni, énektanár alakját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK