2021.12.07., kedd - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kossuth katonája vetélkedő online

2021. február 28. vasárnap, 18:45
Szerző: Bánfi Kati
Rekord számú jelentkező, 27 csapat nevezett az Apáczai Művelődési Központ által meghirdetett „Kossuth katonája leszek” című történelmi és honismereti vetélkedőre.

A hetedik-nyolcadik osztályos korú diákok az egész megye területéről vesznek részt a megmérettetésen. Az idén rendhagyó módon, online formában zajlik majd a verseny. 

Már kézhez kapták a diákok az első két igazán izgalmas feladatot, mellyel március 8-ig kell elkészülniük. Haditudósítás videófelvételt kell beküldeniük, illetve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc bármely helyszínét vagy eseményét szimbolizáló kreatív alkotást készíteni, tájékoztatta lapunkat Kovács Bernadett népművelő. Hozzátette, szeretnének kiállítást is rendezni a kreatív munkákból, eképpen ünnepelve meg az idén a jeles március 15-i évfordulót. 

A verseny következő fordulójában az elméleti tudást mérik, totó formájában. A szintén online eredményhirdetésre március 12-én kerül majd sor. A cél pedig, hogy a történelemkönyvek adta ismereteken túl, minél inkább mélyüljenek el a tanulók a XIX. század közepének világában és minél átfogóbb képük legyen a magyar történelem eme nevezetes eseményéről. A felkészülést a szervező intézmény szakirodalom ajánlása segíti. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK