2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Még az idén elkészül

2020. június 25. csütörtök, 19:09
Szerző és fotó: Antal Lívia
Jó ütemben halad a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új torna- és vívócsarnokának építése a 3,3 milliárd forintos költségvetésű beruházásban. A homlokzati hőszigetelő vakolatrendszer, a burkoló téglák és a nyílászárók beépítése már részben megtörtént, és folyamatos a belső szakipari és gépészeti munkák végzése is.

A Mindszenty általános iskola és gimnázium új torna- és vívócsarnoka

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a helyszínen elmondta, hogy Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárt látogatásra hívta Zalaegerszegre. Így érkeztek meg a Mindszenty-iskola épülő torna- és vívócsarnokához. Kivitelezése már 70 százalékos készültségi fokon áll, ami várhatóan a 2021. januári határidő előtt befejeződik.

Soltész Miklós azt hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeg az elmúlt tíz évben jelentős változásokon esett át. A város gazdaságát a járműipari tesztpálya révén is hihetetlen technológiai fejlődés jellemzi. A zalai megyeszékhely továbbá büszke lehet élénk sportéletére, a különböző sportágakban elért eredményekre. Ekképpen a Mindszenty-iskolában zajló beruházásra is, ami a víváshoz, valamint a testnevelés órák megtartásához teremt korszerű körülményeket. Mint mondta, a sport a közösséget is erősíti amellett, hogy jó hatással van az egészségre. A kormány ezért tartja fontosnak, hogy minél többet mozogjanak, sportoljanak a fiatalok. Kiemelte továbbá, hogy a koronavírus-járvány alatt nem állították le az építési beruházásokat a munkahelyek megmaradása, a családok megélhetése érdekében. A Mindszenty torna- és vívócsarnok 3,3 milliárd forinttal támogatott beruházása is ezt szolgálja. Nem beszélve arról több száz, több ezer gyerekről, akik sportolhatnak, edzhetnek és versenyezhetnek itt az elkövetkező években.

Vigh László, Soltész Miklós, Csordás Róbert igazgató, Francoise Debeaupte és Kósa Eszter gazdasági vezető

Az iskolát fenntartó Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend nevében Francoise Debeaupte rendfőnök fejezte ki köszönetét az állami támogatásért. Mint mondta, minden ilyen látogatás megerősíti őket hitükben, hogy az intézményben már évtizedek óta zajló tanító-nevelő munka folytatásra és fejlesztésre érdemes. A beruházással egy régi álmuk válik valóra, az új épületek használatba vételét és átadását ezért várják nagyon.

Az eredeti épülettömb és a tornacsarnok között egy átjáró is épült, amely az időjárástól függetlenül biztosítja a közlekedést a diákoknak. Ugyanezen okból van összeköttetés a külön-külön bejárattal is rendelkező tornacsarnok és a vívócsarnok között. A Mátyás Király utca felől aszfaltos sportpályát létesítenek az intézmény területén, míg a Zárda utca felől új parkolóhelyeket alakítanak ki, valamint új kerítést és kapubejáratot építenek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK